Webblån

Start » Webblån

Ett webblån är ett mindre lån som du ansöker om direkt via nätet, därav namnet webblån. Detta är samma sak som det som förr ofta kallades för SMS-lån när man SMS:ade för att ansöka om lånet. Det som är karakteristiskt för denna typ av lån är att de ofta betalas ut direkt och att de har en kort återbetalningstid. Med detta kommer oftast med en högre ränta.

Hos oss på Expresskredit kan du snabbt och enkelt ansöka om webblån direkt här på vår hemsida. Du fyller i vårt ansökningsformulär och får ett förhandsbesked på en gång. När du är godkänd sker en direktutbetalning till ditt bankkonto.

Fördelar och nackdelar med webblån

Som med alla typer av lån finns det både fördelar och nackdelar med att ta ett webblån. Fördelen med just denna typ av lån är att det är enkelt att ansöka och du får pengarna utbetalda direkt. Därmed passar webblån bra när du tillfälligt behöver extra pengar vid oväntade utgifter, till exempel när tvättmaskinen gå sönder eller om ditt djur skadas och du behöver täcka en veterinärkostnad. Oftast kan du ansöka när som helst på dygnet och får besked på en gång.

Nackdelen med webblån är att det ofta är en högre ränta än vanliga privatlån och en kortare återbetalningstid. Därmed är det viktigt att du har förutsättningarna för att betala tillbaka ditt webblån så att du inte riskerar att få betalningsanmärkningar hos Kronofogden.

Webblån hos Expresskredit

Här på Expresskredit erbjuder vi smidiga webblån i form av en flexibel kontokredit. Lånet fungerar därmed som ett kreditkort fast du har tillgång till det direkt via nätet. Du ansöker om att göra uttag från din beviljade kreditsumma och pengarna sätts in direkt på ditt bankkonto. Fördelen med detta är att du endast betalar ränta på de pengar du faktiskt gör uttag på.

Snabb och smidig ansökan

För att ansöka om ett webblån hos oss klickar du på ansök-knappen och får då fylla i vårt ansökningsformulär. Du identifierar dig enkelt genom bankinloggning eller genom att skicka in en kopia på ditt ID. I samband med din ansökan görs en kreditupplysning via CreditSafe vilket innebär att din ansökan om webblån inte syns hos UC.

Krav för webblån

För att få ditt webblån godkänt hos oss finns det en del krav du behöver uppfylla:

  • Du ska vara mellan 18 och 72 år gammal.
  • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst 5 år.
  • Du ska ha deklarerat inkomst i Sverige i minst 2 år.
  • Du får inte ha skuldsaldo, betalningsanmärkningar eller utmätningsförsök.

Trygga webblån hos Expresskredit

Vi vill vara en trygg långivare i branschen. Därför står vi under tillsyn av både Konsumentverket och Finansinspektionen och har tillstånd att bedriva konsumentkreditgivning. Vi har funnits sedan 2008 och har samlat på oss en gedigen erfarenhet av webblån och har hundratals nöjda kunder. Hos oss kan du ta trygga webblån som är anpassade efter dig och din situation!