Webblån

Start » Webblån

Ett webblån är ett mindre lån som du ansöker om direkt via nätet, därav namnet webblån. Detta är samma sak som det som förr ofta kallades för SMS-lån när man SMS:ade för att ansöka om lånet. Det som är karakteristiskt för denna typ av lån är att de ofta betalas ut direkt och att de har en kort återbetalningstid. Med detta kommer oftast med en högre ränta.

Webblån ansöker du om direkt via ett webbformulär på en långivares webbplats. Webbformuläret har oftast ett antal fält som måste fyllas i innan du kan skicka iväg din ansökan. Några vanliga uppgifter som efterfrågas i dessa webbformulär är bland annat kontaktuppgifter som förnamn, efternamn, personnummer och bostadsadress.

I ett ansökningsformulär är det vanligast att det finns tre olika typer av fält att skriva in och välja mellan. De flesta formulär har en så kallad “checkbox” som oftast använts för att man ska kryssa för att man har förstått vad beställningen av webblånet innebär och vilka villkor som gäller. De vanligast förekommande fältet är ett textfält där efterfrågad information ska fyllas i.

När du skickar in din ansökan om webblån kommer det att ske en kreditupplysning precis som på vilken låneansökan som helst. Det som är bra med att göra webblån är att du får besked om din kreditupplysning direkt på skärmen. Om du blir beviljad kommer det synas inom loppet av några sekunder.

Hos oss på Expresskredit kan du snabbt och enkelt ansöka om webblån direkt här på vår hemsida. Du fyller i vårt ansökningsformulär och får ett förhandsbesked på en gång. När du är godkänd sker en direktutbetalning till ditt bankkonto.

Fördelar och nackdelar med webblån

Som med alla typer av lån finns det både fördelar och nackdelar med att ta ett webblån. Fördelen med just denna typ av lån är att det är enkelt att ansöka och du får pengarna utbetalda direkt. Därmed passar webblån bra när du tillfälligt behöver extra pengar vid oväntade utgifter, till exempel när tvättmaskinen gå sönder eller om ditt djur skadas och du behöver täcka en veterinärkostnad. Oftast kan du ansöka när som helst på dygnet och får besked på en gång.

Ytterligare en fördel med ett webblån är att lånet ges utan något krav på säkerhet från låntagaren. Säkerheten sitter istället i din återbetalningsförmåga som bestäms vid kreditupplysningen. Ett sådant här lån innebär att du kan låna pengar till vad du vill och behöver inte uppge vad pengarna ska gå till. Till skillnad från ett bolån där det är krav på att lämna bostaden som säkerhet.

Nackdelen med webblån är att det ofta är en högre ränta än vanliga privatlån och en kortare återbetalningstid. Därmed är det viktigt att du har förutsättningarna för att betala tillbaka ditt webblån så att du inte riskerar att få betalningsanmärkningar hos Kronofogden.

Webblån hos Expresskredit

Här på Expresskredit erbjuder vi smidiga webblån i form av en flexibel kontokredit. Lånet fungerar därmed som ett kreditkort fast du har tillgång till det direkt via nätet. Du ansöker om att göra uttag från din beviljade kreditsumma och pengarna sätts in direkt på ditt bankkonto. Fördelen med detta är att du endast betalar ränta på de pengar du faktiskt gör uttag på.

Snabb och smidig ansökan

För att ansöka om ett webblån hos oss klickar du på ansök-knappen och får då fylla i vårt ansökningsformulär. Du identifierar dig enkelt genom bankinloggning eller genom att skicka in en kopia på ditt ID. I samband med din ansökan görs en kreditupplysning via CreditSafe vilket innebär att din ansökan om webblån inte syns hos UC.

Krav för webblån

För att få ditt webblån godkänt hos oss finns det en del krav du behöver uppfylla:

  • Du ska vara mellan 18 och 72 år gammal.
  • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst 5 år.
  • Du ska ha deklarerat inkomst i Sverige i minst 2 år.
  • Du får inte ha skuldsaldo, betalningsanmärkningar eller utmätningsförsök.

Uppfyller du dessa krav är du välkommen att skicka in din ansökan om ett webblån.

Expresskredit är webblån utan UC

När du ansöker om Expresskredits webblån så kommer det att göras en kreditupplysning för att säkerställa att du kan betala tillbaka lånet. Skillnaden i jämförelse med många andra långivare är att kreditupplysningen görs med kreditupplysningsbolaget CreditSafe som inte registrerar lånet hos UC och därmed inte påverkar din kreditvärdighet.

Betala endast ränta på pengarna du använder

När det är dags att betala tillbaka ditt lån är även detta flexibelt. Du väljer själv hur mycket du vill betala tillbaka varje månad med en minsta månadskostnad på 6 % av din totala skuld eller 350 kronor (Beroende på vilken summa som är högst). Därmed kan du betala tillbaka så mycket som passar din budget varje månad. Du betalar dessutom endast ränta på dina uttag och inte på hela ditt beviljade låneutrymme. Med Expresskredits flexibla webblån blir det enklare även vid tuffa perioder i livet.

Trygga webblån hos Expresskredit

Vi vill vara en trygg långivare i branschen. Därför står vi under tillsyn av både Konsumentverket och Finansinspektionen och har tillstånd att bedriva konsumentkreditgivning. Vi har funnits sedan 2008 och har samlat på oss en gedigen erfarenhet av webblån och har hundratals nöjda kunder. Hos oss kan du ta trygga webblån som är anpassade efter dig och din situation!