Vem kan låna vad?

1 September, 2014

Start » Nyheter » Vem kan låna vad?

Att ibland behöva låna pengar är ingenting att skämmas över. I Sverige är det vanligt att låna till allt från bostad till bil, men också till mindre utgifter ifall situationen kräver det. 

Det är dock inte alla som kan låna pengar. Det beror på att det måste finnas ett säkert system så att banker och vi som låneföretag kan vara säkra på att pengarna återbetalas. Men vad är det då som gör att en person får låna men inte den andra? Det finns en hel del saker att ta med i beräkningarna när man ser till låntagare.
Så här tänker vi:

  • För det första måste du vara myndig, det vill säga över 18 år. Du måste också vara folkbokförd i Sverige, ha en fast adress och ha ett personligt svenskt bankkonto.
  • Alla som ansöker om lån måste klara av en kreditprövning. När vi ska kontrollera din kreditvärdighet hämtas en kreditprövning för varje ansökan, en insamling av nuvarande ekonomiska situation samt att vi ringer till kronfogden för att kontrollera att du inte har några ärenden hos dem. Utifrån de uppgifter vi får i kreditprövningen, av kredittagaren och kronofogden görs en individuell bedömning. Om vi anser att du inte är kreditvärdig för lånet kan vi avslå din ansökan. Du är dock alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för vidare information och se över möjligheterna till en förklaring kring varför lånet nekats.
  • Lånen hos oss är mellan 500 till 8000 kronor, men som ny kund får du endast låna upp till 2000 kronor. Efter att du återbetalat ditt första lån (på upp till 2000 kronor) kan du sedan låna upp till 5000 kronor, och när ditt andra lån har återbetalats kan du låna för upp till 8000 kronor. Detta för att vi med säkerhet vill veta att du har möjlighet att betala tillbaka ditt lån innan vi lånar ut allt för stora summor.

Mer om våra villkor för lån hittar du här.