Vad ska du göra i sommar?

2 May, 2014

Start » Nyheter » Vad ska du göra i sommar?

Äntligen har våren kommit på besök och efter en mörk vinter är den mer än välkommen. Det innebär också att det är dags att börja planera för sommaren och den kommande semestern, samt se över hur mycket du har möjlighet att spendera. 

Många är det som fasar över kommande semesterplaner eftersom de inte har den ekonomi de önskar och inte har möjlighet att åka iväg på diverse utlandsresor eller ens en bilsemester i Sverige. Det är dock inte försent att få ihop ett semesterkonto så att semestern blir trevlig ändå. Det första du bör göra är att se över ekonomin i familjen, både till utgifter och inkomster. Skriv upp de vad ni de nästkommande månaderna kommer att göra av med samt hur mycket ni kommer att få in på lön efter skatt och övriga inkomster (exempelvis kanske ni kommer att få tillbaka på skatten lagom till midsommar). Försök också ta med i beräkningen att det kan komma oväntade utgifter.

När ni med det har fått en överblick blir det lättare att se vad ni kan spara in på. Kanske är det värt att dra in på småköp som kaffe på väg till jobbet eller godiset på lördagen. Det har visat sig att vi lägger väldigt mycket pengar på småsaker som vi inte tror gör någon större skillnad för ekonomin men som i slutändan blir en stor summa. Sätt också upp ett realistiskt mål för att underlätta sparandet. Om du ser att det genom sparande finns möjlighet att åka iväg till exempelvis Grekland kan det underlätta att hålla igen när det känns som att utgifterna tar över. Planering och struktur är det viktigaste vid sparande, och med småmedel kan man komma långt.