Undvik dyra elräkningar under hösten

22 November, 2013

Start » Nyheter » Undvik dyra elräkningar under hösten

Nu har hösten kommit på riktigt, och med den kommer också för många en stor ångest kring om elräkningarna kommer att bli lika hög i år som den varit föregående år. För det är ju så att priset på elen under höst och vinter ofta blir väldigt hög, och det kan vara påfrestande om man inte har ordentligt med pengar.

Vad man ska göra för att elräkningen inte helt ska förstöra månadens budget är först och främst att vara medveten. Genom att göra ett aktivt val när det gäller ens elbolag kan man tjäna mycket pengar. Man ska också se till vad som passar bäst gällande om en rörlig eller fast elräkning. Dessvärre är det inte samma för alla, och då kan det vara svårt att veta vad man ska välja. Jämför gärna genom att besöka konsumentverkets hemsida, där finns mer information kring detta under energi. Många är inte medvetna om vilken elleverantör de har, utan har den som fanns när de flyttade till sin bostad. Det behöver inte betyda att du inte har det bästa för dig om du inte vet vilken leverantör du har, men i och med att du aldrig jämfört med andra bolag kan du inte heller veta. Kolla upp detta redan idag om du inte gjort det än!

Sen finns det självklart mängder av andra saker som du kan göra för att hålla elkostnaden nere. Mycket kyla kommer exempelvis in genom fönster och dörrar, och om de inte är ordentligt tätade kommer det att påverka din elräkning.