Trygg kreditgivning

Start » Trygg kreditgivning

Hos Expresskredit tillämpar vi något vi vill kalla för trygg kreditgivning. Vad är då trygg kreditgivning?

Expresskredit följer och tillämpar alla rådande lagar och förordning för att bedriva finansiellverksamhet. Vi följer även konsumentverkets riktlinjer för god kreditgivning och marknadsföring. Vi är även registrerade hos Finansinspektionen som är ett krav att bedriva denna typ av verksamhet. Men utöver detta har vi även valt att fokusera på några viktiga delar för vad vi anser är trygg kreditgivning.

Dessa är följande:

  • Låna inte mer än vad du behöver
  • Raka besked
  • Flexibilitet
  • Rimliga krav

Låna inte mer än du behöver

För att minska risken att våra kunder skuldsätter sig mer med dyra lån och kredit och tappar kontrollen över ekonomin kan man endast ha ett snabblån hos Expresskredit. Till skillnad från vissa andra höjer vi inte kundens kreditlimit (ökar lånet) under löptidens gång för att undvika överbelåning. Och en annan åtgärd för att säkerställa att du som kund inte lånar mer än vad du behöver är att hos tar du snabblån i en trappa. Där du efter varje betalt smslån bygger upp vårt förtroende och kan där med låna större belopp. Det visar även på att du har återbetalningsförmåga och det är något vi värderar högt.

Vi gör alltid en fullständig kreditupplysning (syns ej hos UC) vid varje ansökan och vi ser även till att kontrollera din nuvarande betalningsförmåga, detta gör vi genom att samla in hur din levnadssituation ser ut. Allt ifrån hur ditt hushåll med antal vuxna och barm ser ut till dina nuvarande inkomster och utgifter. Vi använder oss sedan oss av konsumentverkets kalkyl för skäliga levnadskostnader. Där kan vi se om du har råd med att ta vårt snabblån och även betala tillbaka det. Denna kalkyl är densamma som ”storbankerna” använder sig av när du t.ex ansöker om ett bolån eller en större kredit.

Våra lån är tänka att du som kund ska kunna lösa en oväntad utgift eller färdigställa ett köp. Hos oss lånar du endast kortsiktigt och för att lösa en tillfällig situation. Om du letar efter en långsiktig lösning passar inte vår tjänst för just er.

Om du inte tror att du kan betala tillbaka ditt snabblån inom den avtalade tiden ska du inte ansöka om lånet. Om du lånar mer än vad du behöver kan det ge dig ytterligare problem och göra en tillfällig svacka till en långvarig svacka. Om din ekonomi har kommit till en långvarig svacka och om du inte vill gräva dig djupare är det dags att se över dina utgifter och inkomster. Hos oss kan du hitta bra artiklar om hur du enkelt har koll på din budget.

Några enkla åtgärder kan vara:

  • Se över dina fasta utgifter och kostnader.
  • Försök att se över dina fasta avtal och byt till billigare alternativ.
  • Kontakta de företag du har skulder till för att se om det är möjligt att kommer överens med en uppgörelse.
  • Sälj av onödiga saker och prylar och betala av de mest akuta skulderna.

Du kan även komma i kontakt med en skuld och budgetrådgivare hos din kommun. Där kan du få hjälp med din ekonomi. Det finns även mycket information på nätet hur du ska planera din ekonomi.

Raka besked

Hos oss får du klara och raka besked om såväl vad snabblånet kostar och beslut för din ansökan. Vi behandlar alla som kontaktar oss väl, vare sig du är kund hos oss eller inte. Vi anser även att man ska få ett så rakt besked som möjligt. Vi meddelar så snabbt vi kan om du har blivit beviljad ett snabblån hos oss eller inte. Vi försöker alltid att meddela våra beslut så enkelt som möjligt. Det ska vara enkelt för dig att förstå vad som har blivit fel.

Även fast våra smslån anses dyra döljer vi inte vad det kostar. Vi anger alltid vad det kostar totalt sätt och vi anger även effektiv ränta så du kan enkelt jämföra våra priser med våra konkurrenter.

Flexibilitet

Expresskredit erbjuder flexibla snabbblån! Hos kan du ta en kontokrediter istället för de traditionella 30 dagarna. Du väljer själv hur lång tid du vill låna pengarna. Det ger dig en flexibilitet om hur du vill utnyttja ditt lån. Du måste dock alltid betala lägsta beloppet per månad

Har du problem med ditt snabblån? då ska du inte tveka att höra av dig till oss. Vill du ha din faktura per e-post? Inga problem det löser vi.

Vill du veta status på din skuld? Inga problem.

Tappat bort inbetalningsuppgifter? Vi kan skicka ut SMS till dig med dem.

Vill du inte betala för ett samtal? Nämn att du vill bli uppringd så kommer vi att ringa upp dig.

Och för att göra det ännu enklare för dig så finns vi tillgänglig på e-post under våra öppettider, vi kan även svara utanför öppettiderna i enstaka fall.

Rimliga krav

Vi på Expresskredit ser alltid till att göra en ordentlig kreditupplysning vid varje ansökan. I kreditupplysningen kontrollerar vi att ni har en god ekonomi genom att kontrollera era inkomster, skulder och eventuella betalningsanmärkningar. Fastigheter och eventuella skattevinster tas även upp i beräkningen. Om du har en betalningsanmärkning kommer du tyvärr inte bli beviljad. Som vi tidigare nämnde i sektionen ”Låna inte mer än du behöver” så gör vi även en kontroll av din nuvarande betalningsförmåga så att du inte ska hamna i en dålig ekonomisk sits för att du har lånat hos oss. För att summera det enkelt, ser du bra ut på kreditupplysningen och har god nuvarande betalningsförmåga blir det i de flesta fall ett beviljande från vår sida.

Hos oss är det enda du behöver ett mobilnummer, ett svensk bankkonto i ditt namn och att du kan identifiera dig på ett av våra sätt som du hittar på sidan så fungerar det. Har du detta är du bara några knapptryckningar ifrån ett beviljande hos oss.