Sommarsemestra på en budget

8 April, 2021

Start » Nyheter » Sommarsemestra på en budget

Sommaren närmar sig med stormsteg och detta innebär semester och ledighet för många. Detta kan i sin tur innebära en dyr period där du betalar mycket pengar för att resa iväg, hitta på aktiviteter med familjen eller bara hänga på uteserveringar i solen varje dag. Här ger vi dig de bästa tipsen på hur du får en minnesvärd sommar utan att du blir ruinerad!

Saknas de sista pengarna för att du ska kunna göra det du vill i sommar? Här på Expresskredit kan du låna upp till 30 000 kronor med vår flexibla kontokredit och sedan betala tillbaka i din egen takt. 

Planera i god tid

Ska du boka resor, flyg, hotell eller något annat till sommarsemestern är det bäst att vara ute i god tid. Ju närmare sommaren du kommer desto mer går allt upp i pris. Det bästa är egentligen att planera och boka din sommarsemester redan direkt efter föregående sommar. Jämför även vad allting kostar på olika jämförelsesajter för att hitta de bästa priserna.

Hemestra i Sverige

Det är alltid dyrare att åka utomlands. Hemestra i Sverige och upplev all den vackra naturen och små pärlor som du aldrig besök tidigare. Varför inte ta bilen och köra en road trip eller hoppa på tåget och stanna till i några av Sveriges vackraste städer? Perfekt under rådande coronatider när vi ska undvika att resa till andra länder! 

Byt boende med vänner

Hotell är oftast det som gör att kostnaderna skenar. Kontakta vänner du har på andra orter och se om någon är sugen på att byta bostad någon vecka i sommar. Du får ett helt hem till ditt förfogande som dessutom är gratis!

Hitta gratisaktiviteter

Flera städer anordnar gratisaktiviteter för barn under sommaren. Håll koll på din kommuns hemsida och på Facebook efter aktiviteter som ni kan underhålla er med. Ett hett tips är att utnyttja parker, stränder och vår vackra natur med picknick tillsammans med vänner. Gratis och roligt!