Skatteverkets viktigaste datum 2015

20 January, 2015

Start » Nyheter » Skatteverkets viktigaste datum 2015

Nu är det ett nytt år vilket innebär att det snart är dags att redogöra för förra årets inkomster. Kanske får du skatteåterbäring eller så får du betala tillbaka, vem vet?

Men något som är säkert är att det är ytterst viktigt att ha koll på vilka datum som gäller för alla uppgifter som ska redovisas. Därför tänkte vi på Expresskredit redan nu ta tillfället i akt och rada upp Skatteverkets viktigaste datum för år 2015:

31 januari – är sista dagen för arbetsgivare och banker (med flera) att lämna in sina kontrolluppgifter för inkomståret 2014 till både dig och till Skatteverket.

12 februari – all extra skatteinbetalning ska vara betald för att du ska slippa kostnadsränta, räntan börjar nämligen räknas från och med den 13 februari.

12 mars – är sista datumet för underskott av slutgiltig skatt för alla som fick sina skattebesked under december 2014 vilket betyder att inbetalningen ska finnas bokförd i Skatteverkets konto absolut senast denna dag.

17 mars – nu börjar deklareringen och under perioden 16 mars till 15 april kommer Inkomstdeklaration 1 att skickas ut.

19 mars – Skatteverkets e-tjänst för Inkomstdeklaration 1 öppnar. Nu kan du med hjälp av din e-legitimation logga in och deklarera via nätet så slipper du vänta på att deklarationsblanketten dimper ner i posten.

4 maj – är sista datumet för att deklarera vilket betyder att din inkomstdeklaration för beskattningsåret 2014 ska vara inlämnad och klar.

Klicka här för att se Skatteverkets kalender i sin helhet