Skatteverket varnar om falsk e-post

18 November, 2013

Start » Nyheter » Skatteverket varnar om falsk e-post

För några dagar sedan gick Skatteverket ut med en varning angående bluffmejl som har skickats ut till flera olika människor runt om i Sverige.

I mejlet, som ser ut att ha skickats från Skatteverket, finns en uppmaning att klicka på en länk, då mottagaren enligt mejlet ska ha mer skatteåterbäring att hämta.

Klicka inte på länken

Det här mejlet är en bluff, och om du har fått det här mejlet, ska du inte klicka på länken. Då riskerar du att få ditt bankkonto tömt. Skatteverket skriver på sin hemsida att man inte ska klicka på länken, utan i stället radera mejlet. Det är lätt att tro att mejlet kommer från Skatteverket, då det är väldigt bra formulerat och innehåller Skatteverkets logga.

Kontrollera alltid avsändaren

Mejl som detta är någonting som har blivit allt vanligare, och man ska vara försiktig med vad man väljer att klicka på när man är på internet. Det är också viktigt att man aldrig fyller i ens kontouppgifter utan att man med säkerhet vet vem avsändaren är. Dessvärre finns det många som hittat sätt att hacka sig in, och därmed få dina pengar. Det är bra att vara medveten om att liknande stölder kan förekomma överallt på internet, även på sidor som kan kännas trygga såsom Facebook.  Bästa sättet att skydda sig mot it-stölder såsom denna är att alltid dubbelkontrollera vem avsändaren är.