Shoppingdagen Black Friday blir allt större - Expresskredit

Shoppingdagen Black Friday blir allt större

5 December, 2017

Start » Nyheter » Shoppingdagen Black Friday blir allt större

Årets Black Friday har gått av stapeln och med större vinst för de svenska handlarna än något år tidigare. Med stora marknadsföringskampanjer och mailerbjudanden var det säkerligen få som undgick butikernas reor. Många valde även att handla, men för hur mycket och vad handlades mest?

Hela var tredje svensk köpte något under rean på Black Friday visar undersökningar. Man uppskattar att svenskarna handlade för dryga fem miljarder kronor under fredagen. I jämförelse med hur det såg ut under samma shoppingdag förra året är det en ökning med hela 46 procent.

Många handlade julklappar under storrean

Black Friday har blivit en shoppingdag att räkna med, nu är denna rea ännu större i mellandagsrean om man ser till antalet produkter som fått sitt pris sänkt. Bara en av sex personer uppger att de enbart handlade åt sig själv under dagen. Många passade alltså på att köpa julens julklappar med alla erbjudanden online och i fysiska butiker.

Mer än var tredje person handlar sina julklappar på nätet, något som givetvis går utmärkt att kombinera med just Black Friday och Black Weekend som hela helgen har kommit att kallas. Tillsammans med Cyber Monday som är den påföljande veckans måndag, då det ska vara extra förmånligt att handla online, är det en riktigt bra shoppingperiod inför julen.

Julklappar för 20 miljarder kronor

Svenskarna beräknas handla julklappar för närmare 20 miljarder kronor, något som till och med spås bli ännu lite högre än så. Många har ambitionen att dra ner något på julklappsköpen, men faktum är att det tenderar att bli tvärtom. Populäraste julklapparna att köpa opå nätet är böcker, följt av kläder och leksaker. Perfekta julklappar till hela familjen alltså.