Semester och mobilen

27 August, 2012

Start » Nyheter » Semester och mobilen

Semestern är den tid då man bör koppla bort sitt arbete så mycket som det går, för att verkligen kunna slappna av. Att koppla av när man har en mobil med internetuppkoppling kan dock vara svårt för många då man försöker att behålla kontrollen genom att logga in på jobbmailen även under semestern. Mobilen och alla dess funktioner är dock så mycket mer än bara kopplat till jobbet. Mobilen kan vara lösningen till att hitta den information som du behöver eller vill ha under semestern.

Undvik mobilsurfandet utomlands

Tänk på att många av de vanligaste apparna på mobilen behöver internetåtkomst för att kunna fungera, något som ofta blir mycket dyrt om man befinner sig utomlands. Passa därför på att utnyttja funktionerna på de platser som erbjuder Wifi-uppkoppling så att inte kostnaderna flyger iväg.

Planera dagarna efter vädret

Få saker får så stor betydelse på sommaren och under semestern som vädret, under just de veckor som man är ledig. Men en väder-app i mobilen blir det lättare att förutsäga veckans väder och planera de lediga dagarna. Visst kan man lyssna på radion eller se vädret på TV. Fördelen med en väder-app är att du kan söka den specifika informationen som du vill ha när det gäller bland annat kustväder och nederbörd, samtidigt som man kan söka väderprognoser efter just det område som man själv befinner sig på.

Populäraste apparna för väder

Tre av de största gratisapparna för mobilen är norska yr.no, SMHI Väder och Klart.se, men det finns även kostnadsfria appar som är helt fokuserade på väder för båtintresserade eller andra om kommer att vara intresserade av vädret på sjön och längst med kusterna.

Är man intresserad av endast prognoser klarar man sig ofta långt på de olika gratisalternativen. Det man kan få med de väder-appar är vanligen mer avancerad grafik men i vissa fall också väderprognoser för ett fler antal platser och områden i världen.