Så minskar ni kostnaderna för bröllopet

7 April, 2021

Start » Nyheter » Så minskar ni kostnaderna för bröllopet

Kostnaderna för ett bröllop drar lätt iväg – men det finns smarta knep för att hålla nere slutsumman för kalaset. Vi delar med oss av våra bästa tips för att ni ska få en magisk bröllopsdag utan att bli ruinerade!

 

  • Sätt en budget – och håll er till den

Börja med att sätta en tydlig budget för vad bröllopet får kosta, och utgå från den i planeringen. Prata igenom och kom överens om vad som ska prioriteras och vad ni rentav kan välja bort. Är det till exempel viktigt med en lyxig trerättersmiddag eller fungerar en härlig buffé lika bra?

  • Var ute i god tid

För att hitta plånboksvänliga lösningar är det bra att vara ute i god tid med planering och inköp. På så sätt kan ni i lugn och ro jämföra olika alternativ, och ni slipper ta till dyra nödlösningar. På utländska sajter som Ebay och Wish, som ofta har längre leveranstider, kan ni till exempel hitta prisvärda dekorationer och liknande. Glöm inte heller att boka festlokalen i god tid, då priserna ofta stiger ju närmare inpå datumet är.

  • Välj lågsäsong

På våren och sommaren är det högsäsong för bröllop i Sverige. Kan ni tänka er att ha ett härligt höst- eller vinterbröllop finns det goda möjligheter att komma undan billigare med till exempel kostnaderna för festlokal.

  • Bjud era närmaste

Ofta är det antalet gäster som gör att slutsumman för ett bröllop drar iväg. Fundera på att hålla gästlistan till de som står er närmast – ni behöver faktiskt inte bjuda den där släktingen ni bara träffar en gång vartannat år.

  • Jämför och förhandla

Undersök flera olika alternativ av festlokal, fotograf, cateringfirma och så vidare. Ta in offerter från de som verkar intressanta och jämför dem med varandra. Detta gör att du enklare kan förhandla om priset och vad som ska ingå.