Så fungerar det

Start » Så fungerar det

Hur ansöker man om ett flexibelt lån hos Expresskredit?

Hos oss kan du söka om ett snabblån på upp till 30 000 kronor. Vid ansökan blir du beviljad ett kreditutrymme som du själv kan styra över, vi erbjuder utrymmen om 1 000 till 30 000 kronor och du betalar endast ränta för det belopp av lånet som du har utnyttjat. Inga årsavgifter eller ansökningsavgifter. Här kan du hitta några Fördelar med Expresskredit.

1. Fyll i vårt formulär

Börja med att fylla i vår ansökan. Du kan ansöka på din dator eller i din telefon, ansökan anpassas till den enhet du har tänkt att använda. Ansökan tar inte mer än några minuter att fylla i och vi finns här för att hjälpa dig med ansökan om du har några frågor.

I samband med ansökan gör vi en kreditupplysning på dig hos Creditsafe. Denna kreditupplysningsförfrågan syns inte hos storbankerna som använder UC.


2. Identifiera dig

Du identifierar dig enkelt och snabbt hos oss med BankID.

Bankinloggning

Identifiera dig genom att logga in på din bank med ditt BankID. Vi kan sedan bekräfta din identitet och ditt kontonummer.


3. Ta emot dina pengar

Efter du har identifierat dig och att vi har gjort en fullständigt kreditbedömning och bedömt dig som godkänd gör vi en utbetalning av det uttag som du har valt så snart som möjligt till dig.

Utbetalningar av beviljade uttag görs dygnet runt, alla dagar i veckan och når dig inom fem minuter till en bankdag.

Direktutbetalningar

Vi har för närvarande stöd för direktutbetalningar dygnet runt till följande banker enligt nedan tabell.

Bank Direktutbetalning
Handelsbanken Ja
Nordea Ja
SEB Ja
Swedbank Ja
Övriga banker Nej

Beroende på driftstatus kan en eller flera banker sakna stöd för direktbetalningar för tillfället. Driftstörningar kan vara interna eller externa. Du kan se nuvarande status på vår sida om driftstatus.

Om direktutbetalningar inte är möjliga finns pengarna på ditt konto inom en bankdag. Om du har fått meddelande om att utbetalningen är utförd kommer de in på kontot enligt nedan tabell.

Innan 9:30 Mellan 9:30 - 11:30 Mellan 11:30 - 13:30 Efter 13:30
~11:30 ~13:30 ~15:00 - 17:00 ~9:30 nästa bankdag

När de kommer in beror helt och hållet på avsändaren och mottagarens bank.


4. Betala tillbaka

Du kan flexibelt välja att betala av hela din skuld när som helst, betala en klumpsumma eller betala minsta månadkostnaden per månad. Den minsta månadskostnaden beror på hur mycket du har lånat, från 250 kronor till 2 300 kronor. Beloppet dras automatiskt via autogiro den 28:e varje månad. Första månaden betalar du en uppläggningsavgift om 280 kronor och efter varje uttag betalar du en uttagsavgift om 95 kronor på din kommande faktura och för varje avisering tillkommer det en avi/månadsavgift om 45 kr.

Om du missar din betalning kommer ditt konto att spärras för flera uttag och du kan få påminnelser och till slut sägs ditt lån upp och kan gå vidare till kronofogden. För att veta mer kan du läsa på betala tillbaka.


5. Hantera ditt konto

På mina sidor kan du hantera ditt egna lån. Här kommer en liten lista på vad du kan göra.

  • Ta ut pengar ifrån din kredit
  • Höja din kreditgräns
  • Se dina transaktioner och händelser
  • Hitta inbetalningsinformation
  • Dina avtal och villkor

Krav för att ta ett snabblån

För att få ett snabblån hos Expresskredit har vi vissa krav, dessa krav kan du läsa om nedan.

Myndig

Klara en sedvanlig kreditupplysning

Svensk medborgare med adress i Sverige de senaste två åren.

Deklarerad inkomst i Sverige under två senaste åren.

Inga skulder eller aktiva ärenden hos kronofogden.

Utöver kraven på kreditupplysningen så ska din nuvarande ekonomi vara tillräcklig för att vi ska anse att du har möjlighet att återbetala ditt snabblån. Detta görs med en så kallad kvar att leva på analys. Där samlar vi dina inkomster och dina utgifter och tar hjälp av beräkningsmodeller för räkna ut hur mycket du har kvar att leva på efter du ska ha betalt för ditt snabblån. Vi sammanväger även informationen inhämtad om dig så som kreditupplysningsinformation, kontoutdrag och allmänna handlingar och bedömer om du är kreditvärdig för att få ett snabblån hos Expresskredit.