Res iväg från snön

16 February, 2012

Start » Nyheter » Res iväg från snön

Vintern är enligt många den bästa tiden på året att resa iväg. Men att hitta en resa, och dessutom få ner kostnaderna för resan så mycket som möjligt kan verka som en näst intill omöjlig uppgift för novisen på området. Att hitta billigare resor behöver dock inte vara så svårt som det kan verka. Vi tar upp två av de mest grundläggande tipsen när det gäller att komma undan billigare med flygresan och boendet.

Tidpunkten för resan spelar roll

Tidpunkten för ens resa är en av de mest grundläggande faktorerna till vart priserna hamnar. Att välja att resa under lågsäsong istället för under högsäsongen är den första delen som får ner priset på resan. Vad många missar är att även saker som när i månaden, vilken veckodag och när på dygnet man reser, faktiskt påverkar priset på flygbiljetterna. Här lönar det sig därför att inte följa strömmen för vad som är mest populärt när det gäller flygtiderna.

Byta hem allt vanligare

Under resan är i de flesta fall boendet en av de största utgiftsposterna för resan. Det finns dock sätt att minska kostnaden även för boendet.

Att anmäla sig till en organisation där man byter hem med en familj i det land som man ska resa till är en boendeform som blivit allt mer vanlig. Att byta hem är i många fall ett kostnadsfritt boende även om de kostar att bli medlem i den organisation som förmedlar bostäderna i de olika länderna. Kortfattat så fungerar det genom att man letar upp andra bostadsbytare i det länder man är intresserad av att resa till. För att sen hitta en familj som sin tur är intresserade av att besöka ens eget land. Har man en bostad som lockar på grund av sitt läge eller sitt utseende så brukar det bli något lättare men tjänsten fungerar för de allra flesta. Låter detta intressant? Innan man ger sig in på ett bostadsbyte bör man läsa på mer kring vad det i verkligheten innebär. Helt klart är att bytet blir till ett spännande äventyr där man kommer direkt in i landets kultur.