Ändring av kostnader för Expresskredits lån

19 March, 2010

Start » Nyheter » Ändring av kostnader för Expresskredits lån

Förra månaden fick vi ett brev från konsumentombudsmannen, KO. Detta var ett brev som skickades till oss. Tjugosex andra aktörer på smslån-marknaden fick ett likadant brev.

Brevet vi fick innehöll en förfrågan där vi ombads att specificera de avgifter som vi tar ut för våra lån. Som svar på KOs förfrågan har vi lagt om kostnaden för lånen till endast ränta.

Vi är mycket glada att kunna meddela våra kunder att våra lån faktiskt blir billigare med dessa nya villkor. Som kund hos oss behöver man dock fortfarande betala räntekostnaden (som vi tidigare har kallat för totalkostnad) för lånen inom de 30 dagarna som lånets löptid avser.

Poängen ligger i att vi har lagt om hela kostnaden för lånen till ränta vilket gör den avdragsgill i deklarationen. Detta innebär att du med detta skatteavdrag kommer få tillbaka 30% av lånets räntekostnad med skatteåterbäringen.

Du behöver själv inte göra något aktivt för att få ditt skatteavdrag. Vi sköter kontakten med skattemyndigheten och uppgifterna kommer att finnas på din deklarationsblankett, klara att bekräftas.

Nedan finns ett par tabeller som visar på kostnaderna för våra lån, en där vi har tagit skatteavdraget i beräkning och en där vi inte har gjort det.

Kostnad (skatteavdraget inräknat):

Belopp Räntekostnad
1000kr 210kr
2000kr 315kr
3000kr 420kr

 

Kostnad (skatteavdraget inte inräknat):

Belopp Räntekostnad
1000kr 300kr
2000kr 450kr
3000kr 600kr

 

Vi hälsar alla varmt välkomna att ansöka om lån med våra förmånliga och uppdaterade villkor!