Priser och lånetak

Start » Priser och lånetak

Vad kostar det att låna hos Expresskredit?

Hos oss kan du enkelt söka om ett snabblån / en kontokredit på upp till 30 000 kr. Räntan på vår kredit är avdragsgillt och du kan få tillbaka upp till 30 % av den räntan du har betalt till oss. Varje år skickar vi uppgifter direkt till skatteverket för att du ska få tillbaka pengar på skatten. Detta sköts automatiskt och inget du behöver göra för att få tillbaka en del av den ränta som du har betalt.

Nuvarande räntor och kostnader

Årsränta 44,00 %
Effektiv ränta* 62,31 % - 718,88 %
Uppläggningsavgift** 280 kr
Betalningsfri månad*** 95 kr
Limithöjningsavgift*** 150 kr
Avi/månadsavgift 45 kr
Uttagsavgift*** 95 kr
Årsavgift 0 kr

* Förutsatt att lånet återbetalas i elva månader enligt lägsta belopp principen och att lånet löses sista månaden, totalt tolv månader. Desto lägre uttagsbelopp desto högre effektiv ränta.

** Uppläggningsavgiften är engångskostnad och betalas i samband med första fakturan

*** Avgiften tas ut när du begär åtgärden, t.ex. att du frivilligt gör uttag, ansöker och blir beviljad betalningsfri månad eller ansöker och blir beviljad en höjning av din kreditgräns

Exempel på betalningsplan

Exemplen nedan baseras på att det alltid är 30 dagars löptid på räntan, beroende på när du tar lånet kan räntan första månaden vara annorlunda än nedan exempel.

Välj utnyttjat belopp

10 000 kr

Välj lånetid

12 månader
Ansök om kredit

Ovan ser du exempel på betalningsplaner där du betalar minsta belopp och sedan löser skulden sista månaden. Observera att detta endast är exempel och krediter är löpande och kan betalas av när som helst.

Väljer du själv att betala mer än minsta belopp kommer avbetalningen att ske snabbare och du betalar därmed mindre ränta. Gör du ett nytt uttag så räknas minsta belopp om till den nya skulden.

I ovan exempel gör vi antagandet att du endast gör ett uttag och att det alltid är 30 dagar mellan betalningstillfällerna. Beroende på när du har gjort ditt uttag kan räntan vara högre/lägre och likaså amorteringen. Ovan skall endast ses som exempel för att förstå hur lånet betalats.

Månadsräntan och lägsta belopp att betala minskar varje månad vartefter uttaget blir amorterat. Uppläggningsavgift är en engångskostnad som betalas i samband med första aviseringen. För varje avisering tillkommer en avi/månadsavgift om 45 kr. För varje uttag som begärs och beviljas debiteras en avgift om 95 kr. I ovan exempel antar vi att man gör endast gör ett uttag.

Hur mycket kan jag låna?

Vid ansökan blir du beviljad en kreditlimit på upp till 30 000 kr. Oavsett vilken limit du har fått kan du som ny kund endast använda upp till 10 000 kr för den första fakturan. När du betalar tillbaka dina fakturor i tid höjs automatiskt den gräns du kan utnyttja i steg om 10 000 kronor, förutsatt att du fortfarande är kreditvärdig. Detta för att hindra dig från att överbelåna dig trots att du har ett beviljat utrymme. Om du är en återkommande kund kan du även få en begränsning i ditt möjliga uttagsbelopp om du t.ex har betalt sent eller missbrukat din kredit tidigare.