Nu kommer din deklarationsblankett

31 March, 2015

Start » Nyheter » Nu kommer din deklarationsblankett

Nu är det dags för alla privatpersoner att deklarera. Din deklaration ska vara ifylld och inlämnad till Skatteverket senaste den 4 maj 2015.

I mitten av mars kommer Skatteverket att påbörja utskicket av deklarationsblanketter till alla landets privatpersoner som på något vis tjänat in pengar under fjolåret. Utskicket kommer att pågå mellan den 16 mars och fortsätta fram till och med den 15 april. Därefter ska alla deklarationer alltså blivit utskickade. Om du mot förmodan inte skulle få din deklaration kan du enklast få tag i den genom att antingen kontakta Skatteverket via telefon eller genom att e-deklarera på Skatteverkets hemsida. Vanligaste anledningen till att deklarationen inte kommer fram är att man är folkbokförd på fel plats, det är nämligen till folkbokföringsadressen som deklarationen skickas. Därför är det viktigt att se till så att Skatteverket har dina korrekta uppgifter före den 1 mars varje år.

Deklarera

Du kan deklarera på flera olika sätt:
– Fylla i och skicka in pappersblanketten
– Sms-deklarera via din telefon med din unika kod som du fått i pappersblanketten
– E-deklarera genom att logga in med e-legitimation hos Skatteverkets e-tjänst som öppnar 19 mars.
– Deklarera via Skatteverkets app med ditt Mobila BankID

Bra att veta:
– Deklarationerna skickas inte ut områdesvis, därför behöver din deklaration inte komma samtidigt som någon familjemedlems deklaration
– Om du anmält dig till tjänsten ”Mina meddelanden” före den 3 mars kommer du inte att få en deklaration som pappersblankett.
– I händelse av att din deklaration inte skickas till dig före den 15 april kan du beställa den via Skatteverkets servicetelefon eller via deras beställningstjänst på Skatteverkets hemsida.