Mobillån

Start » Mobillån

Mobillån är en benämning som används för lån med kort löptid. Speciellt för denna typ av lån är att man ansöker om dem via sin mobiltelefon, därav namnet mobillån. Sedan år 2006 har mobillån funnits i Sverige och ett av företagen som var först ut med att lansera mobillån heter just Mobillån Sverige AB.

Återbetalningstiden för mobillån, eller löptiden som det kallas i fackligt språk, är nästan alltid 30 dagar. Detta gör det lämpligt att återbetala sitt mobillån i samband med att man får sin nästa lön för att inte riskera att bli sen med återbetalningen av mobillånet.

I skrivande stund har alltså mobillån funnits i Sverige i ungefär fyra år och under dessa år har kritiken mot mobillån varit hård från många håll. Det finns fall där människor som har tagit mobillån hamnat i en ond cirkel och tagit fler mobillån för att kunna återbetala sitt förra mobillån. Detta kallas en skuldfälla och vi råder därför våra kunder att inte ta mobillån för att finansiera sitt vardagliga liv, utan snarare för att täcka ett eventuellt akut kreditbehov som kan uppstå.

Idag finns många företag som erbjuder mobillån i Sverige, men antagligen ännu fler i Finland som var väldigt snabbt ute med mobillån.

Om du vill ansöka om ett mobillån hos Expresskredit hittar du enkelt instruktioner för detta direkt på startsidan.

Välkommen in med din mobillån-ansökan!