Missa inte att skicka in deklarationen

5 April, 2016

Start » Nyheter » Missa inte att skicka in deklarationen

Kom du ihåg att deklarera i år? Sista dagen att lämna in din deklarationsblankett är den 2 maj och missar du detta datum kan du åka på att betala straffavgift – något vi på Expresskredit vill tipsa om hur du undviker.

Skatteåterbäringen vid midsommar är det många som vill åt, men då gäller det att skicka in sin deklaration i tid till Skatteverket. Så att allt fler väljer det smidigare alternativet när det kommer till att lämna in sin deklaration är inte konstigt. Och det är genom att använda sig av Skatteverkets e-deklarationstjänst. Men en sak är lätt att missa och det är att faktiskt godkänna sin deklaration, och missar man detta åker man på en förseningsavgift eftersom att deklarationen då helt enkelt inte skickats iväg till Skatteverket.

Så mycket för du betala i avgift

Avgiften för en försent inkommen deklaration kostar de tre första månaderna 1 250 kronor och sedan ytterligare 1 250 kronor den fjärde månaden. Missar du att skicka in deklarationen i fem månader tillkommer dessutom ännu en förseningsavgift på samma belopp. Totalt blir det en kostnad på 3 750 kronor för förseningen, och vanligast är att man upptäcker sin miss först när skatteåterbäringen inte dyker upp som den ska runt midsommar. Men detta är något du kan undvika ganska enkel – när du tittat på din deklaration online: se till att också klicka i att du godkänner deklarationen och klicka i att du vill skicka in den till Skatteverket.