Jul och ekonomi

9 December, 2015

Start » Nyheter » Jul och ekonomi

I juletider är det lätt att vi spenderar mer pengar än vad vi annars gör när mat och presenter ska inhandlas, och med en prognos från HUI Research som förutspår att vi i år kommer shoppa för närmare 75 miljarder under december månad är det lätt att ryckas med i julkommersen.

Enligt HUI Researchs prognos för julhandeln kommer svenskarna i år att handla för närmare 75 miljarder kronor under december månad, vilket blir omkring 7 600 kronor per person. Ungefär hälften av de tusenlappar som hushållen spenderar kommer att läggas på just julklappar, och andra hälften tenderar att läggas på saker som hör julen till såsom mat och julpynt. Dock tillkommer även andra kostnader utöver dessa som man kanske inte räknat med i form av exempelvis aktiviteter under julledigheten såsom biobesök eller besök på de olika julmarknaderna runt om i landet. Sen kan det även tillkomma resekostnader om man ska fira jul på annan ort, vilket också utgör en kostnad man kanske inte planerade för. Därför är det heller ingen slump att just snabb- och smslån ökar under juletider.

Ta inte förhastade beslut

För att inte ta ett förhastat beslut vid övervägande om lån gäller det att tänka efter före och redan innan lånet är taget faktiskt känna sig att man har råd att ta lånet. Hos oss på Expresskredit kan du till exempel tydligt se vad ett lån kommer att kosta dig när du betalat tillbaka lånet och du kan själv välja hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka. Kanske är det i juletider skönt att kunna betala tillbaka någon månad senare? Vi på Expresskredit erbjuder ett återbetalningsintervall om 30, 60 eller 90 dagar, så det är bara att välja vilken som passar dig och din plånbok bäst – och vill du skjuta på förfallodatumet ytterligare när du tagit ditt lån går detta också att göra, vilket är något vår kunniga kundtjänst gärna hjälper dig med.

GOD JUL önskar alla vi på Expresskredit!