Inte försent att spara till semestern

25 June, 2014

Start » Nyheter » Inte försent att spara till semestern

Sommarens första månad har startat och framför oss ligger några härliga månader som förhoppningsvis är fulla av sol och värme. Och så är det semestern också.

Att ta semester på sommaren är det vanligaste valet i Sverige, mycket eftersom vi vill passa på att njuta av ljusa dagar och varma kvällar. Om du är en av de som ska ta semester snart hoppas vi att du har möjlighet att verkligen njuta av ledigheten, och om du känner en oro över att inte ha tillräckligt med pengar till semesterkassan vill vi passa på att påpeka att det än inte är försent.

Se över din ekonomi

Börja med att se över hur din ekonomi ser ut just nu. Ställ inkomster och utgifter mot varandra, och gör en budget av det som blir över. Försök i din budget se vad det är för utgifter du kan dra in på. Kanske lägger du dagligen 20 kronor på en take away-kaffe, någonting som på en månad blir 600 kronor. Varför inte, i några veckor, dricka ditt kaffe hemma istället? Andra saker du säkerligen kan dra in på är exempelvis luncher ute (ta med en matlåda till jobbet istället) eller varför inte strunta i att köpa buss och tågkort för att istället cykla (eller om du vanligen tar bilen, låt den stå och köp istället ett busskort). Dessa pengar som med det blir över, kan du då spara. Har du då semester i exempelvis augusti kommer du utan svårigheter få ihop tillräckligt mycket för att kunna göra någonting kul.

Låna till semestern

Självklart kan du också låna pengar till din semester. Det är någonting som blir allt vanligare. Om du gör det bör du dock se till du har möjlighet att betala tillbaka lånet efter sommaren.