Ingen mer hemester

16 May, 2022

Start » Nyheter » Ingen mer hemester

Redan i början av 2022 hävdes restriktionerna och för första gången på två år ser det ganska ljust ut för vår sommarsemester. Äntligen kan vi ta oss runt i Sverige och i andra länder där reserestriktionerna har hävts! De allra flesta av oss längtar säkert efter att slå på stort med semestern nu, men det kan ju såklart innebära att vår plånbok kommer lida lite extra innan sommarens slut. Så, vad är det man bör tänka på för att ändå få sommaren att gå ihop utan att man kraschar budgeten?

  • Var ute i tid – Det blir allt svårare att hålla sig till sin budget ju senare man bokar in semestern. Se därför till att planera var du ska åka, vilket/vilka hotell du ska bo på och vad du vill göra under resan. Boka gärna tidigt och inte under högtryckssäsongen, omkring vecka 27-37, då priserna ofta kan stiga.
  • Gratis är gott – Det finns oftast flertalet gratisaktiviteter i varje stad runt om i världen, så se till att nyttja dessa. Dessutom kan olika turistbyråer guida dig till billiga sevärdheter och annat roligt som inte kostar skjortan.
  • Cykel > Bil – Håll nere kostnaden genom att cykla, eller vandra, för att ta dig runt under semestern. Det underlättar absolut när man ska ta sig fram på småvägar och i mindre byar där bil är ett mindre smidigt alternativ. Du slipper dyra bensinkostnader och kommer närmare lokalbefolkningen. Dessutom lär du ha det mycket roligare när du tar dig fram på en cykel än i en trång, varm bil. 
  • Hyr ut – Kommer ditt hem stå tomt i ett par veckor? Hyr ut det i andra hand! Det är perfekt inte bara för att någon annan får chansen att upptäcka ditt område, du kan även tjäna en slant på det. Glöm dock inte att kolla med din hyresrättsförening eller bostadsrättsförening vika regler som gäller för andrahandsuthyrning.