Nyheter & artiklar

Är maktbalansen återställd nu?

20 februari, 2018

I flera år har bomarknaden präglats av kraftiga prisutvecklingar. Nu verkar luften ha gått ur marknaden en del och i stället för borally har de växande priserna ersatts av stagnation och oro – många frågar sig om det kommer en . . .

Läs mer

Så klarar du januari

11 januari, 2018

Januari brukar kallas för årets fattigaste månad. Julen har kommit och gått med nyårsfirandet som ett festligt och kostsamt avslut. Så här kan du tänka för att klara av den där första månaden på året utan att bli barskrapad. December . . .

Läs mer

Shoppingdagen Black Friday blir allt större

5 december, 2017

Årets Black Friday har gått av stapeln och med större vinst för de svenska handlarna än något år tidigare. Med stora marknadsföringskampanjer och mailerbjudanden var det säkerligen få som undgick butikernas reor. Många valde även att handla, men för hur . . .

Läs mer

Hur slår ett tuffare amorteringskrav?

8 november, 2017

Finansinspektionen har föreslagit att amorteringskravet ska bli hårdare under 2018. Vad innebär detta och hur kommer detta inverka på bostadsmarknaden?   Bostadspriserna har saktat ned sedan ett tag tillbaka. Efter år av upphettad en upphettad bostadsmarknad med ständigt tilltagande priser . . .

Läs mer

Många lånar pengar på sommaren

9 oktober, 2017

Sommaren är en årstid då många vill koppla av och njuta, unna sig saker och inte snåla. Det är dessutom en tid för renoveringar, båtprojekt och resor. Kort sagt är det en kostsam period, om än ljuv. Vad finns det . . .

Läs mer

Detta gör att du inte blir rik

3 oktober, 2017

Det finns en hel del olika teorier kring varför vissa blir rika och andra inte, trots att man föds i samma socioekonomiska bakgrund och har liknande förutsättningar för att klara sig. Vilka är då anledningar till att många inte blir . . .

Läs mer

Så förbereder du dig på en lågkonjunktur

11 september, 2017

Sverige har likt större delar av västvärlden haft goda tider konjunkturmässigt de senaste åren. Tyvärr har konjunkturer en tendens att svänga. Efter en högkonjunktur kommer ofta en lågkonjunktur. Men hur förbereder du dig egentligen för svårare tider, ekonomiskt? Sedan den . . .

Läs mer

Miljardböter till nätjätten

6 augusti, 2017

Att få en bot är riktigt surt, det vet vem som helst. Inte minst brukar det kännas väldigt onödigt att betala eftersom det lätt hade kunnat undvikas. När det kommer till företag brukar böterna dessutom kunna bli riktigt höga, något . . .

Läs mer