Nyheter & artiklar

Står bostadsmarknaden inför en djup kris?

24 maj, 2018

En del menar att vi står inför en bostadskris i Sverige. Men vad för signaler är det som pekar på det? Det har länge pratats om att det är bostadsbrist i Sverige. Att det byggs alldeles för få bostäder och . . .

Läs mer

Amorteringskravets effekt på bostadsmarknaden

30 april, 2018

Vad har egentligen amorteringskravet haft för effekt på bostadsmarknaden? 1 mars i år skärpte Finansinspektionen kravet på amortering, något vi skrivit ett inlägg om tidigare. Amorteringskraven påverkar mestadels högt belånade hushåll. Syftet med beslutet att öka kraven när det kommer . . .

Läs mer

Detta hindrar dig från att bli rik

4 april, 2018

Det finns en hel del anledningar till varför vissa blir framgångsrika ekonomiskt, medan andra aldrig någonsin blir det. Dels handlar det om vanor men även om ambitioner, drömmar och driv. Hur kommer det sig att vissa, med samma förutsättningar på . . .

Läs mer

Är maktbalansen återställd nu?

20 februari, 2018

I flera år har bomarknaden präglats av kraftiga prisutvecklingar. Nu verkar luften ha gått ur marknaden en del och i stället för borally har de växande priserna ersatts av stagnation och oro – många frågar sig om det kommer en . . .

Läs mer

Så klarar du januari

11 januari, 2018

Januari brukar kallas för årets fattigaste månad. Julen har kommit och gått med nyårsfirandet som ett festligt och kostsamt avslut. Så här kan du tänka för att klara av den där första månaden på året utan att bli barskrapad. December . . .

Läs mer

Shoppingdagen Black Friday blir allt större

5 december, 2017

Årets Black Friday har gått av stapeln och med större vinst för de svenska handlarna än något år tidigare. Med stora marknadsföringskampanjer och mailerbjudanden var det säkerligen få som undgick butikernas reor. Många valde även att handla, men för hur . . .

Läs mer

Hur slår ett tuffare amorteringskrav?

8 november, 2017

Finansinspektionen har föreslagit att amorteringskravet ska bli hårdare under 2018. Vad innebär detta och hur kommer detta inverka på bostadsmarknaden?   Bostadspriserna har saktat ned sedan ett tag tillbaka. Efter år av upphettad en upphettad bostadsmarknad med ständigt tilltagande priser . . .

Läs mer

Många lånar pengar på sommaren

9 oktober, 2017

Sommaren är en årstid då många vill koppla av och njuta, unna sig saker och inte snåla. Det är dessutom en tid för renoveringar, båtprojekt och resor. Kort sagt är det en kostsam period, om än ljuv. Vad finns det . . .

Läs mer