Inför mötet med banken

18 November, 2016

Start » Nyheter » Inför mötet med banken

Att vara påläst kring sin privatekonomiska status och medveten om att de som jobbar på banken är säljare, inte rådgivare, är viktigt när man har ett möte inbokat med banken. Men vad är då vanliga misstag som folk gör och vad kan man tänka på?

Det kan vara bra att inte ha tidspress när du går till banken med förhoppningen att förhandla fram ett bra lånevillkor. Om en bara vill få ansökan gjord och lånet beviljat tenderar man att vara mindre hård i en förhandling – på det sättet hamnar man nämligen direkt i ett underläge, och där har man försatt sig själv. Om man är i tidspress kanske heller inte argumenten är så pass slipade som de hade kunnat vara.

Visa att du har koll på din egen privatekonomi

När det kommer till att kunna tala om sin privatekonomi och dessutom tala väl, gäller det att ha all sin fakta samlad och att man också förstår vad denna innebär. På det sättet ger du intrycket av att ha koll på dina pengar och sätter dig helt enkelt i ett bättre läge. Innan man går till en presumtiv långivare är det också gott och väl att på egen hand jämföra lånevillkor och låneupplägg på nätet. Och ska du låna en mindre summa kan du lika gärna göra detta på ett låneinstitut där du slipper både UC och eventuellt bankkrångel. Men det hela handlar om vilken typ av lån du ska göra, bolånet kräver en annan typ av långivare.

Tänk på att även på stora banker som känns trygga och pålitliga är bankmännen försäljare men en säljorganisation bakom sig. Ställ dig frågan, varför vill banken sälja just denna produkt? Och läs på noggrant kring alla villkor innan du bestämmer dig för låneprodukter och sparande.