Hösttips för din plånbok

5 September, 2011

Start » Nyheter » Hösttips för din plånbok

När sommaren nu lider mot sitt slut fylls kalendrarna på igen med aktiviteter för många av oss.  Vi kommer tillbaka till den vardag som vi lämnade innan vi gick på semester. För ekonomin i stort börjar hösten i ett mer oroligt världsekonomisk läge än när sommaren började. Nedan har vi därför samlat några tips på hur du kan rusta din plånbok för hösten och vintern.

Se över dina fasta kostnader

Fasta kostnader innebär stora hål i plånboken varje månad. Se över dina olika fasta kostnader och abonnemang som exempelvis telefoni, bredband och gymkort. Det finns i många fall billigare alternativ som är minst lika bra.

Förbered dig på en kall vinter

De två senaste vintrarna har varit kalla och elpriset har följaktligen varit väldigt högt. Använd hösten till att gå igenom dina elkostnader och rusta dig inför vintern. Är du storkonsument av el finns det hundralappar att tjäna varje månad på att välja en billig elleverantör. Framförallt om vi får en lika kall vinter i år.

Se över dina banklån

Just nu är det många bedömare som anser att det kan vara fördelaktigt att binda räntan. Exempelvis är 2-årsräntan lägre än 3-månadersräntan för tillfället. Kontakta din bank och diskutera igenom vad som är bäst för dig – och passa samtidigt på att kräva bättre villkor.

Sälj det du inte behöver

Gör en höststädning i garderober och förråd och sälj de prylar du samlat på dig som du inte behöver längre. Gå samman med grannar eller kompisar och anordna en loppis eller sälj direkt på Blocket eller Tradera.

Matlåda istället för dyr lunch

Även om regeringen vill sänka restaurangmomsen så kostar det betydligt mer att äta ute jämfört med att laga mat själv. Genom att ta med matlåda istället för att äta lunch ute kan du utan problem spara en tusenlapp i månaden. Dessutom brukar ju maten oftast bli godast när man lagar den själv.