Här får du mest och minst semester för pengarna

12 July, 2018

Start » Nyheter » Här får du mest och minst semester för pengarna

Det är sommar, det är sol det är många som vill ta tillfället i akt och dra på en härlig solsemester. Men var får du mest för pengarna? Och var är dina pengar värda som minst?

Som vi alla vet är den svenska kronan rätt så svag, i alla fall jämfört med de större valutorna som euro och dollar. Många menar att det är den låga styrräntan som är problemet bakom den lågt värderade kronan, men även den skakiga bostadsmarknaden som råder i landet. Sedan påverkar även omvärldshändelser vår svenska valuta och gör den mindre värd. Vill du får mer för pengarna gör du gott i att resa till ett land som inte har euro eller dollar som valuta.

Hit ska du resa om du vill få valuta för pengarna

I Turkiet har den svaga liran fått den svenska kronan att kännas starkare. Här får du helt enkelt mer för pengarna än i många andra länder. Även i Kroatien får du mycket för pengarna liksom i Portugal, Montenegro, Ryssland och Thailand.

Här får du minst för dina pengar

Några av svenskarnas absoluta favoritresmål går tyvärr bort när det kommer till var vi med vår svenska krona får som mest för våra pengar. Storbritannien och Norge är två länder där vi inte kan unna oss lyx som på många andra ställen där valutan är lägre värderad, men så har det varit sedan länge. Tyvärr finns det dock många länder som nu har en starkare valuta än den svaga kronan.

Länder med euro som Frankrike, Spanien och Italien är populära tillflyktsorter under sommarhalvåret och många vill gärna spendera en vecka i solen på en strand vid Medelhavet. Om du är smart väljer du istället ett land som just inte har euro – det gör att du oftast sparar pengar.