Handla säkert på internet

20 November, 2012

Start » Nyheter » Handla säkert på internet

Eftersom det är så smidigt att handla på internet är det också väldigt populärt. Det finns dock saker som kan gå fel. Fel som du sedan kan bli ansvarig för ekonomiskt.  Lär dig vad du ska tänka på när du handlar på internet och vad som är bra att undvika.

Handla bara på sajter du vet är seriösa

Det finns många sajter som inte går att lita på när det gäller betalningar direkt på nätet. Det är därför viktigt att du är säker på att sajten du vill handla på är seriös. Är du osäker på om den är det bör du försöka hitta någon annan sajt som erbjuder samma produkt eller vänta med köpet. Du kan också söka på internet efter recensioner eller kommentarer om sajten och gjorda köp av tidigare kunder från den.

Se till att betalningen är säker

När du ska genomföra ett köp finns det saker du kan tänka på för att försäkra dig om att köpet faktiskt är säkert. Har du Visa eller MasterCard kan du använda deras egna säkerhetstjänster som gör att du måste fylla i ett lösenord innan köpet går igenom. Det minskar risken att någon annan kan använda dina kortuppgifter för att köpa någonting. Det är också viktigt att de känsliga uppgifter du lämnar ut är krypterade. Detta kan du försäkra dig om genom att se till så att webbadressen du är inne på börjar med https:// och inte http://. Det kan också finnas ett hänglås i översta högra hörnet av webbläsaren som står för att informationen blir krypterad.

Spara uppgifterna till betalningsmottagaren

Det ska alltid finnas uppgifter till den du betalar. Oftast finns det e-postadress och telefonnummer. Dessa kan vara bra skriva ner och ha om någonting går fel eller om du vill returnera någonting. Finns inte några kontaktuppgifter bör du försöka få tag på dem innan du genomför ditt köp.