Håll koll på utgifterna i mobilen

19 September, 2011

Start » Nyheter » Håll koll på utgifterna i mobilen

Undrar du ibland vart dina pengar har tagit vägen och hur dom kunde försvinna från kontot så snabbt? Har du en smartphone finns det ett antal olika appar som hjälper dig att hålla koll på din ekonomi. Nedan tittar vi på två olika applikationer där du kan lista dina utgifter och lära dig om dina vanor men vågar du se den nakna sanningen?

Mina utgifter

Applikationen är snabb och enkel att använda och med hjälp av kategorier och underkategorier kan du se vart dina pengar har tagit vägen och hur mycket du har kvar. Det är viktigt att du lägger in alla din betalningar, även det små för att du ska få en så bra bild av din ekonomi som möjligt. En bra funktion är att du kan anpassa kategorierna för dina behov genom att skapa egna. Du kan bläddra mellan dagar och se historik över varje dag. När du har använt appen ett tag kan du ta fram diagram på hur dina utgifter har utvecklats över tid, du kan välja veckor, månader och år. Det finns även möjlighet att exportera datan i html eller excel format.

 

Moneybook

Moneybooks upplägg liknar Mina utgifters, applikationerna fungerar på samma sätt med dagslistor på utgifter, saldo och diagram över olika tidsperioder.
En unik funktion är att du kan ändra datumet då månaden startar vilket kan vara bra om du vill synka med din lön. Du kan välja att räkna utgifterna mot en budget eller mot din inkomst. En backup av all data kan skapas, en praktiskt funktion ifall någonting skulle hända med din mobil.

Väljer du att använda någon av dessa apps är det viktigt att vara noga och inte missa några utgifter. Om du bortser från en del utgifter får du en snedvriden bild av din ekonomi. Mina utgifter och Moneybook är två kraftfulla hjälpmedel som kan vara en väldigt bra investering, du kan hitta båda på Appstore.