Gör skatteavdrag på lånet

9 February, 2017

Start » Nyheter » Gör skatteavdrag på lånet

Eftersom de lån vi erbjuder endast kostar i ränta har du som låntagare rätt till skatteavdrag på upp till 30 %. Detta gör inte bara att vi har riktigt konkurrenskraftiga priser på lånen utan att du ofta helt slipper kostnader som uppläggningsavgifter. Men hur gör du ett skatteavdrag på räntan egentligen? Och vilka möjligheter har du?

Expresskredit lägger all kostnad på våra lånet som ränta – vilket innebär att du får göra avdrag på skatten på upp till 30 %. Det gör lånen billigare och utan uppläggningsavgifter. Hur du går tillväga kan du läsa mer om nedan.

Det fungerar på följande sätt, du har rätt att göra avdrag på de olika ränteutgifter du betalat under inkomståret. Det är vidare banker och kreditinstitut som lämnar kontrolluppgifter på själva räntan som du erlagt. Men viktigt att komma ihåg är att du bara kan göra avdrag på lån som du själv varit personligen betalningsansvarig för.

Så här går du tillväga

Det som kan vara bra att tänka på är att om du begär avdrag på en ränta du betalat under året, och inte har fått kontrolluppgift på denna, så ska du själv lämna uppgift om detta i långivarens namn i din egen inkomstdeklaration. Detta under till exempel delen som är namngiven ”Övriga upplysningar”. Om sedan långivaren skulle vara en privatperson så ska du även lämna personnummer och adress till denna som uppgift till Skatteverket.

Bra att veta är att om du betalat tillbaka ett lån i förtid och fått betala en ersättning till långivaren räknas även den ersättningen som en räntekostnad att göra avdrag på.