Flexibilitet, raka besked och rimliga krav

17 October, 2014

Start » Nyheter » Flexibilitet, raka besked och rimliga krav

Vi på Expresskredit erbjuder en trygg kreditgivning – men vad betyder det egentligen? Det finns flera olika aspekter som spelar in när det handlar om trygg kreditgivning. De här är punkterna vi anser vara viktigast

  • Flexibilitet: Vi vill vara flexibla i våra lån. Summorna ska kunna varieras och även inbetalningstiden. Viktigt är dock att du alltid ser till hur lång lånetiden är så att du inte missar en betalning. Du har också möjligheterna att delbetala ditt lån, oavsett vilken summa det ligger på, vilket ger dig förutsättningarna att i din egen takt bli av med skulden.
  • Raka besked. När du ansöker om lån får du från oss snabbt ett beslut ifall ansökan godkänns. Vi ser även till att vara tydliga i vår förklaring till varför, om din ansökan inte har blivit beviljad. Att tydligt visa på vad lånet kommer att kosta för dig som kund är också väldigt viktigt för oss. Vi anger alltid tydligt den effektiva räntan så att du ska kunna jämföra oss med konkurrenterna. Att behandla kunder, nya som gamla, lika är en självklarhet för oss.
  • Rimliga krav: För att vi som långivare, men även du som låntagare, ska vara trygg i att låna pengar behöver det finnas en del krav. Exempelvis har vi som krav att du som ansöker har en god och stabil ekonomi samt en stark förmåga att betala tillbaka lånet. Det kontrolleras bland annat genom att vi ser till inkomst, eventuella skulder samt betalningsanmärkningar. Observera dock att betalningsanmärkningar inte är lika med att du aldrig kommer få låna. Dina chanser må sänkas ifall du haft tidigare ekonomiska problem och/eller en betalningsanmärkning, men det är inte omöjligt att tillgå lån om du har en god återbetalningsförmåga.

För att du ska få en trygg kreditgivning ger vi också rekommendationen “Låna inte mer än vad du behöver”. Det tar vi upp för att minimera att våra kunder skuldsätter sig. Många tror att låneföretag är ute efter att lura folk men så är inte fallet. Det är snarare tvärtom. Vi kämpar ständigt för att göra lånande så säkert som möjligt. Vi förstår nämligen att alla kan behöva ta ett lån ibland, och tror de flesta kan hantera ett lån med allt vad det innebär. Men det är viktigt att se till sina begränsningar och inte låna mer än vad du kan betala tillbaka.