Dyrt att surfa utomlands

1 June, 2014

Start » Nyheter » Dyrt att surfa utomlands

Tidigare har vi skrivit om “semester och mobilen” där vi bland annat tar upp vikten av att kunna koppla av utan sin mobiltelefon när man är ledig, de populäraste väderapparna – och de faktum att man ska undvika att surfa på mobilen om man är utomlands.

Och i och med att många missar kostnaden för datatrafik i utlandet är surfing utomlands någonting som är värt att lyfta ännu en gång. Det är nämligen så att datatrafiken i utlandet är väldigt dyr, och om en inte kan hålla sig från att kolla mejlen eller sin Facebook kan det bli mycket otrevligt att komma hem till telefonräkningen. Om du ska iväg och resa till ett annat land är det därför viktigt att du först kontrollerar kostnaden för trafik i utlandet samt ser till att stänga av det när du går av planet.

Använd Wifi istället

Att klara sig utan att surfa på mobilen kan kännas jobbigt, eftersom internet har blivit en stor del i mångas liv. Det som dock kan vara lugnande är att det på många hotell numera finns wifi, vilket gör att du kan surfa precis som hemma utan att vara orolig över kostnaden. Fråga på hotellet innan du bokar om det finns wifi ifall det är någonting du eftersöker. Är det en storstad du åker till kommer du säkerligen komma åt internet via wifi på diverse caféer och restauranger också.

Kolla med ditt telefonbolag

Kostnaden för datatrafik, samtal och sms i utlandet hittar du vanligen på ditt telefonbolags hemsida. Om du inte hittar det kan du ringa till kundservice och fråga vad det är för priser i det land du ska till.