Detta gör att du inte blir rik

3 October, 2017

Start » Nyheter » Detta gör att du inte blir rik

Det finns en hel del olika teorier kring varför vissa blir rika och andra inte, trots att man föds i samma socioekonomiska bakgrund och har liknande förutsättningar för att klara sig. Vilka är då anledningar till att många inte blir rika utan lever på som folk är mest?

En anledning till att vissa inte lyckas skapa sig en god ekonomi medan andra ser sina fonder växa är att det finns en skillnad mellan att jobba hårt och att jobba smart. När du jobbar smart gör du det på ett medvetet sätt, till exempel genom att investera på aktiemarknaden. Det går att tjäna ganska mycket på att till exempel investera pengar på ett sätt som gör att pengarna tjänar pengar, genom ränta på ränta. Det klarar du av att göra utan att behöva ta alldeles för mycket risker.

Du fokuserar på att spara – inte på att tjäna

De som vill bygga upp sin ekonomi och kanske till och med bli ekonomiskt oberoende inom en tioårsperiod har en sak gemensamt. De fokuserar inte enbart på att spara pengar – de koncentrerar sig främst på att tjäna pengar. Det är nämligen så att genom att du ökar intjäningen så ökar du även möjligheten att spara mer. Det är alltså ett sätt att öka besparingar utan att hela tiden oroa sig för att man gör sig av med för mycket pengar. Ett skifte i fokus så att säga. Personer som har jobbat upp sig en förmögenhet brukar ofta ha flera olika inkomstkällor samtidigt som de har smarta sparvanor, de två går med andra ord hand i hand.

Det gäller även att inte leva över sina tillgångar. Om du spenderar mer än vad du egentligen har råd med kommer du dessvärre aldrig få en god ekonomi. Det är a och o. Använd således aldrig en löneökning för att köpa mer saker, då kommer du aldrig kunna spara mer pengar.