Del 2: Lyckas med det nya jobbet

10 December, 2012

Start » Nyheter » Del 2: Lyckas med det nya jobbet

Som vi gått igenom tidigare, i Del 1: Lyckas med det nya jobbet, så är ett nytt jobb ett av de bästa sätten när det gäller att få bukt på sin ekonomi. Har man chans och möjlighet, gör den inkomst som ett jobb ger en stabilitet i vardagen och en ekonomisk trygghet. En högre inkomst leder till att man inte bara kan konsumera mer, man har även en större möjlighet till att skapa sig en ekonomisk buffert. Innan man har ett nytt jobb, brukar man behöva gå på en eller flera intervjuer. Här beskrivs tips över några av de saker som man bör tänka på.

Lyckas på intervjun

Förbered dig på de vanligaste frågorna

Även om man aldrig vet exakt vilka frågor som kommer att dyka upp under arbetsintervjun så går det alltid att förbereda sig till en viss grad. Att gå på många intervjuer är därför en erfarenhet som ger en fingervisning på vad som komma skall.  Några av de frågor som vanligen kommer är dem som berör hur du är som person och vad just du kommer att kunna tillföra med hjälp av en anställning. Tänk på att läsa på om företaget innan och ha några frågor att ställa själv.

Kom i tid till intervjun

Att vara i tid eller inte ger en bild hur du är som person och framförallt hur du är som anställd. Se alltid till att vara ute i god tid före intervjun för att undvika att komma för sent. Saker kan dock alltid hända längst med vägen. Fastnar du i kollektivtrafiken eller liknande, så se alltid till att meddela detta till dem du ska träffa. På så sätt kan chansen till jobbet fortfarande finnas kvar.

Påverkar klädseln din framtida ekonomi?

Hur man bör klä sig är en fråga som alltid tycker upp. Kommer dina klädval ha en påverkan på din framtida ekonomi och om jobbet till slut blir ditt eller inte? Alla branscher är olika, i en del finns det strikta klädkoder. Men det man brukar säga är att kläderna i stort inte kommer att ha någon påverkan över utgången, så länge man kommer hel, ren och lämpligt klädd för det jobb man söker. Det kommer därför förmodligen inte att löna sig att köpa en helt ny utstyrsel.