Del 1: Lyckas med det nya jobbet

5 December, 2012

Start » Nyheter » Del 1: Lyckas med det nya jobbet

Få saker kan förbättra den privata ekonomin som att få in pengar i form av en inkomst varje månad. Oavsett hur mycket man sparar eller inte, så handlar en god ekonomi om att få in mer pengar på sitt bankkonto än vad man gör av med. Med en regelbunden och fast inkomst vet man vad som kommer att sättas in varje månad och får också en bättre överblick hur mycket man kan konsumera.

Rekryteringen

Personliga brevet

Vid en jobbansökan är det vanligt att man skickar med ett personligt brev och ett CV. Många är överens om att det personliga brevet är det svåraste att skriva inför en jobbansökan. För dig är det viktigt på att hålla det hela kortfattat men informativt och aktuellt. Det personliga brevet ska i korthet komplettera ditt CV och ge arbetsgivaren svaret på frågan varför just du är den rätta personen för tjänsten.

Ditt CV

Ett CV kan beskrivas som en sammanfattning över det som är viktigt att berätta för en arbetsgivare när det gäller dina tidigare erfarenheter, kunskaper, färdigheter och utbildningar. Ett CV bör alltid vara skrivet så att det blir aktuellt och relevant för den tjänst man söker. Därför är det inte säkert att man behöver ta med precis allt det som man har gjort genom åren. Följ gärna en strukturerad mall, hitta en struktur som passar dig och låt någon annan läsa igenom och korrigera innan ditt CV kan anses vara redo att skickas iväg.

Några snabba tips inför jobbansökningarna:

  • Värt att komma ihåg är att det bara är omkring tre av tio jobb som faktiskt utannonseras i annonser. Att skicka iväg välbearbetade spontanansökningar och intresseanmälningar till de företag där man skulle vilja arbeta kan därför vara effektivt och ge bra resultat.
  • Sociala medier blir allt viktigare också när det gäller att söka jobb. Idag kan lika gärna Twitter eller Facebook vara vägen till ett nytt jobb. Se över hur du framställs i de sociala medierna och hur just dessa kanaler skulle kunna leda till jobb för dig.
  • Ens Facebook-konto kan kännas privat, men hur privata är vi egentligen? Allt fler rekryterare kollar upp kandidaterna på nätet innan man bestämmer sig för vilka som ska få komma på intervju eller inte. I en tid då fyra av tio rekryterare väljer att söka på ditt namn i sociala medier som Facebook, kommer din profilbild spela en större roll för det nya jobbet i framtiden.