Dags för rea! - Expresskredit

Dags för rea!

2 January, 2014

Start » Nyheter » Dags för rea!

Mellandagsrean kommer alltid med dunder och brak, och många är det som tar sig ut med armbågarna i luften för att hitta de billigaste av saker.

Det är en händelse som är nästan lika stor som själva jul- och nyårsfirandet, men även om rean går under namnet “mellandagsrea” så pågår den längre än så. Du hittar troligtvis saker till ett billigt pris långt in i januari, och förhoppningsvis lyckas du fynda det du söker.

Var försiktig

Men. När det handlar om rea är det alltid viktigt att du som konsument är uppmärksam, så att du inte råkar ut för en reabluff. En reabluff innebär att den affär som säger sig ha rea, inte riktigt är ärliga – vilket gör att konsumenten tror att han eller hon gör en bättre affär än vad hen faktiskt gör. Att göra så är inte okej, men tyvärr är det någonting som blir vanligare.

Lockpriser vanligt

Det vanligaste är att affären använder sig av felaktiga “före”-priser och lockpriser av slutsålda varor samt produkter.Som exempel kan vi ge att affären i fråga gör reklam för en specifik produkt, exempelvis en tv, och när man sedan kommer till affären så finns inte tv:n kvar. Affären hävdar då att den har tagit slut under dagen, men det kan helt enkelt vara som så att de använt tv:n som lockbete för att kunden ska komma till affären och då köpa någonting annat istället.

Det är svårt att undvika dessa bluffar, men det bästa du kan göra är att inte handla på impuls bara för att det är rea. Ha istället koll på det du planerar att köpa under en längre tid, och följ dess utveckling. På så vis blir du inte lurad, och kan med det göra en säkert köp till rätt pris.