Dags att spana på fritidshus

2 April, 2019

Start » Nyheter » Dags att spana på fritidshus

När vintern gått över till vår och påskennärmar sig ­– då är det rätt tid att börja hålla utkik efter sommarställen ochfritidshus. Försäljningen sätter snart igång på allvar, och håller på fram tillsommaren.

Har du en dröm omen egen sommarstuga, med jordplätt och närhet till badplats? Då är det dags attbörja spana i de områden du är intresserad av. Vare sig det är skärgård,skogstomt, sjönära läge eller kolonilott du är ute efter.

Planera för sommarsäsongen redan nu

Om du vill plaskamed fötterna från en egen brygga vid torpet i sommar är det dags att planeraför sommaren redan nu. Försäljningen börjar nämligen dra igång ordentligt underpåsken och sedan börjar en boom med visningar och budgivningar. I regel hållerdet på hela sommaren. Med fler spekulanter än vad utbudet klarar av.

Många vill ha stuga, kolonilott och sommarställe

Priserna på villoroch bostadsrätter står alltjämt stilla, eller backar till och med lite. Däremotgår fritidshus mot strömmen, med svagt ökande priser. Under det senaste årethar det sålts ungefär 5500 fritidshus i Sverige, och snittpriset har legat påomkring 27 000 kronor kvadratmetern. Det är en genomsnittlig ökning med hela1,7 procent i jämförelse med samma tidpunkt förra året. Förmodligen på grund avatt det finns en högre efterfrågan än vad det finns utbud. Med andra ord– det våras för sommarstugan.

Topp fem län med flest sålda fritidshus:

  1. Stockholm
  2. Västra Götaland
  3. Södermanland
  4. Skåne
  5. Dalarna

Äldre villor används som fritidshus

En annan trend i sammanhangetär att äldre permanenthus som säljs i många fall är tänkta att användas somfritidshus. Det gör att det finns en hel del dold statistik och att det är ännufler sommarställen som säljs och köps just nu.