Då ska du (inte) ta snabblån

12 February, 2016

Start » Nyheter » Då ska du (inte) ta snabblån

Vi på Expresskredit förmedlar snabblån med en ränta som du enkelt ser uträknad i en tabell med både lånbelopp, räntekostnad, totala kostnaden för lånet och vad ditt lån kommer kosta varje månad att betala tillbaka – så är det tyvärr inte många inom vår bransch som gör, trots att vi enligt lag måste visa detta för kund. Därför är det viktigt att veta vad ett snabblån innebär och vilka tillfällen du inte ska ta ett snabblån.

Alla behöver vi en extra slant i plånboken någon gång ibland, och det är inget att skämmas för då det händer den bäste utav oss. Men innan du tar ett lån finns en hel del saker som du bör vara medveten om, som exempelvis det mest uppenbara som många ändå väljer att glömma bort när plånboken gapar tom: ett lån måste betalas tillbaka och det med ränta. Enda gången ett lån inte har ränta eller annan form av avgift är om en specifik kampanj pågår, men då kan andra villkor finnas och därför ska man alltid läsa både kampanjens villkor och långivarens generella. Expresskredits villkor hittar du här.

När du ska låna, tänk på:

  • Vid varje lån du ansöker om genomförs en kreditprövning, och om många kreditprövningar görs i ditt namn under en kortare period kan det bli svårare att få lån i framtiden, var därför säker på att du verkligen behöver ett lån innan du ansöker.
  • Låna aldrig pengar du vet med dig att du inte kommer kunna betala tillbaka. Hamnar du exempelvis hos Kronofogden med anmärkning finns denna i 3 år under vilka du bland annat inte kan hyra en lägenhet, inte kan ta lån hos banken och inte heller kan öppna ett nytt mobilabonnemang.
  • Har du svårt att betala tillbaka ett lån du redan tagit, kontakta långivaren och gör upp en återbetalningsplan. Oss på Expresskredit kontaktar du via kundtjänst.