Billigare träning?

14 December, 2018

Start » Nyheter » Billigare träning?

Vill du komma igång med inomhusträningen nu under vintern, men känner att det är lite för dyrt att gå till stans olika gym? Det går att träna kroppen utan att spendera massa pengar på personliga tränare.

Det är vinter, i princip. Mörkret har lagt sig, det är blött och kallt ute. Många har lagt sina löparskor på hyllan och antalet som köper gymkort växer. Men ett gymkort eller ett program med en personlig tränare är inte billigt. Läs om hur du kommer igång med träningen, utan att låta det kosta skjortan.

Träningskort, PT eller medlem i förening?

Många faller för frestelsen att köpa ett dyrt (eller dyrare) gymkort, lagom efter nyår i samband med nyårlöftet att ”komma igång”. Det är ett kostsamt sätt att träna på, eftersom det inte alltid är så att det blir av. Att köpa träningssessioner med en personlig tränare är ännu dyrare, även om det gör att träningen mer sannolikt blir av. Och det är ju träning som bir av som räknas. Men hur kommer du då billigare undan?

Korpenlag och vanliga promenader i snabb takt

Dels kan du fortsätta träna ute, även i snö och kyla. Det sparar dig pengar i jämförelse med ett gymkort. Men det kräver en viss viljeansträngning att fortsätta träna utomhus, och dessutom rätt kläder som håller dig varm. Om du i stället går med i en idrottsförening eller gymnastikförening behöver du allt som oftast bara betala medlemsavgiften. Det kan även vara ett Korpenlag i innebandy, fotboll eller någon annan lagsport. Roligt och billigare än ett sedvanligt gymkort på en kedja.

Om du vill komma igång med träning från en rätt stillasittande nivå, är rådet att börja promenera 4–5 kilometer dagligen. Gå i snabb takt så du får upp pulsen och sätt på en skön låt i lurarna. Det kommer du långt med. Och när du kommer hem är rådet att köra lite enkel styrketräning med din egen kroppsvikt. Det kan vara att göra några armhävningar och ställa dig i plankan i 1 minut.