Betala tillbaka

Hur betalar jag tillbaka mitt lån?

Två till tre dagar efter ditt lån har blivit beviljat och utbetalt skickar vi ut en faktura till dig som skall betalas inom den löptiden du har valt i ansökan. Fakturan eller fakturorna skickas till din e-psotadress om du har valt detta eller din folkbokföringsadress. Vi tar inte hänsyn till särskilda postadresser.

Du har också möjligheten att se dina fakturor och din historik hos oss om du loggar in på mina sidor. Du kan logga in med bankid eller ett av dina tidigare fakturanummer.

På fakturan så skall det finnas ett OCR-nummer (även kallat referensnummer), belopp, bankgiro och mottagare. Om det är något problem med fakturan går det även bra att kontakta vår kundtjänst.

Se till att betala i tid för att undvika extra kostnader. Att inte betala sin faktura kan leda till en betalningsanmärkning som påverkar din ekonomi negativt.

Exempel på extra kostnader
Om du inte betalar din faktura på 30 dagar kommer din skuld att öka med påminnelseavgift på 60 kr, förseningsavgift på 125 kr, inkassoavgift på 180 kr, kostnader för kronofogden 680 kr. Din skuld har nu ökat totalt 1 045 kr, och det är så klart helt onödigt! När skulden har kommit till inkasso tillkommer det även en dröjsmålsränta på 30% på fakturans originalbelopp. Ett lån på t.ex 3 000 kr kostar då cirka 1 176 kr per år i bara dröjsmålsränta. Så genom att inte betala din skuld så växer den snabbt samt att du eventuellt har fått en betalningsanmärkning som kan göra det svårt för dig i framtiden att skaffa bostad eller liknande.

Förtidsinlösen och ångerrätt

Om du önskar att ångra ditt lån eller vill lösa det i förtid är du välkommen att göra detta. Detta gör du genom att kontakta vår kundtjänst på e-post, telefon eller via vår chatt. När du har kontakta oss får du uppgifter om hur du ska betala tillbaka beloppet du har lånat samt ränta för antalet dagar som du har haft tillgång till pengarna. När du har betalt enligt vad vi tillsammans har avtalat om makuleras dina fakturor. Om du utnyttjar detta på mer än två lån inom loppet av tre månader kommer du att bli spärrad för våra tjänster, detta är ett led i att förhindra penningtvätt från vår sida.

Meny