Betala tillbaka

Start » Betala tillbaka

Hur betalar jag tillbaka mitt lån?

Varje månad den 14:e får du en faktura på de senaste 30 dagarnas uttag med eventuella avgifter och ränta. Den 28:e dras din månadskostnad som du kan hitta på mina sidor via autogiro.

Vi rekommenderar dig att amortera extra på din kredit när det passar dig. Du hittar enkelt dina inbetalningsuppgifter genom att logga in på mina sidor. Du har alltid samma OCR nummer och kan när som helst betala in klumpsummor för att minska på din skuld.

När du betalar till oss avräknar vi avgifter först, sedan ränta och sen det beloppet du har lånat.

Genom mina sidor kan du även se dina fakturor och ladda ner den så att du inte missar dem.

Se till att det finns pengar på ditt konto den 28:e när autogirot ska dras, om inte betalningen går igenom försöker vi igen tre gånger. Går det inte att dra kommer det skickas ut en påminnelse till dig. Påminnelseavgiften är 60 kronor.

Vid nästa faktureringstillfälle kommer kostnaden att öka om du ej har betalt första påminnelsen.

Vid den tredje påminnelsen sägs din kredit upp och då har du 30 dagar på dig att justera hela din skuld innan ärendet går vidare till inkasso

Har ärendet gått vidare till inkasso har en avgift om ytterligare 180 kronor lagts på och även en dröjsmålsränta på 40 % över referensräntan. När ett ärende går vidare till inkasso kommer du inte kunna använda våra tjänster igen.

Har du inte betalat ditt inkassokrav kan ärendet skickas till kronofogden och en betalningsanmärkning kan utfärdas. En betalningsanmärkning kan göra det svårt för dig i framtiden att skaffa bostad eller liknande.