Bästa spartipsen för studentfirandet!

16 March, 2022

Start » Nyheter » Bästa spartipsen för studentfirandet!

Vintern lider mot sitt slut och det är snart dags att sjunga om studentens lyckliga dagar! Men det kan ju förstås vara en del att fixa innan utspring, studentfest och fortsatt firande. Just därför har vi samlat de bästa tipsen för dig för att du ska få en så lyckad student som möjligt innan du på riktigt tar steget in i vuxenlivet:

  1. Ha en checklista – Det kan vara bra att veta vad som behöver fixas och när. Med en checklista nära till hands kan du få en överblick över det som ska köpas in eller ordnas. Därmed slipper du vara ute i sista minuten.
  2. Gör en budget – Det är alltid bra att göra en budget som du kan hålla dig till. Då vet du hur mycket du bör ha sparat eller hur mycket du behöver spara ihop till studentfesten. Ha gärna lite svängrum utifall något skulle kosta lite mer.
  3. Kolla efter erbjudanden – Sök upp rabatter och håll koll på eventuella rabattkoder från influencers. Ett toppentips för att få ner kostnaderna lite så att du får just den där klänningen eller kostymen du vill ha. Kolla också gärna på saker som behövs redan innan vårrean är på ingång, så slipper du dyra spontanköp.
  4. Var ute i god tid – Planera mera. Genom att följa ovanstående punkter kan undvika stress och höga utgifter. 
  5. Återanvänd – Kanske har du redan plagg i garderoben som passar inför festandet? Använd dem! Annars kan du kolla med vänner eller någon annan bekant ifall de har något som är snyggt och som passar. Ytterligare ett alternativ är second hand. Ekonomiskt och miljövänligt!
  6. Slå ihop det – Anordna knytkalas så slipper ni dyra cateringkostnader. Detta kan också lyfta fram allas olika kunskaper och erfarenheter. En kanske är bättre på sallader, en annan på huvudrätter. Dra nytta av det. 
  7. Ta hjälp/hyr in vänner och bekanta – Till sist kan det vara bra att se till allas olika erfarenheter. Kanske har du en släkting som är frisör eller en kompis som är duktig på att sminka. Be om hjälp! De blir säkert bara glada av att få hjälpa dig bli fin inför den stora dagen.