Bankkris i Grekland

17 July, 2015

Start » Nyheter » Bankkris i Grekland

Vi på Expresskredit vill skicka ut en påminnelse till alla som planerar att resa till Grekland denna sommar om att ta med sig kontanter på resan. Den rådande ekonomiska krisen i landet just nu har nämligen gjort att bankerna stängts och det är ovisst om när och hur länge detta kommer att fortgå. Därför råder det nu stor brist på kontanter och det finns bara ett fåtal köpställen där personer och turister är välkomna att betala med såväl kredit- som kontokort.

Redan i början av detta år varnade man om hur den ekonomiska bankkrisen i Grekland varit på god väg att bryta ut. Och nu har den gjort just det. Så om du är en av de tusentals turister som kommer att ta dig till den grekiska övärlden på semester i sommar finns en del saker vi på Expresskredit vill tipsa dig om:

  • Ha med dig tillräckligt med kontanter och andra betalalternativ – utländska turister är undantagna från den uttagsgräns som satts i landet, men då tusentals personer dagligen gör uttag är risken att man inte hinner fylla på bankomaterna i tillräckligt snabb takt.
  • Ha en heltäckande reseförsäkring – skulle situationen förvärras i Grekland är det bra att ha en fullvärdig reseförsäkring att luta sig tillbaka på för att smidigt komma ifrån landet eller för att få hjälp i landet om det skulle behövas.
  • Håll dig uppdaterad om hur krisen utvecklas – debatten om hur den rådande ekonomiska krisen fortlöper och för dig som trist är det av intresse huruvida Greklands regering går med på de krav som ställts av EU och IMF för att få ytterligare nödlån.

I övrigt vill vi på Expresskredit även önska alla en härlig sommar och semester – oavsett om ni ska bege er till Grekland eller ej!