Att tänka på inför visning

18 September, 2018

Start » Nyheter » Att tänka på inför visning

Det finns ett stort utbud av bostäder till försäljning – och det är köparens marknad. Men det gäller att inte vara för överilad när det kommer till att köpa bostad, det är trots allt en av de största affärer du kommer göra i ditt liv. Läs mer om hur du kan tänka inför en visning här!

Funderar du på att köpa en bostad? Det innebär att du kommer behöva gå på ett antal visningar för att hitta rätt i det stora utbudet av bostäder till salu på marknaden. Vad finns det då att tänka på?
 

Tips inför visning av bostad

I början av hösten drar bostadsvisningarna igång på allvar. Det finns massvis med bostäder till salu och det gör att du som vill köpa bostad måste sortera hårt för att kunna välja ut de som känns mest intressanta, du kommer inte hinna gå på alla.

Det råder visserligen köparens marknad, men det gäller ändå att hålla huvudet kallt. Som spekulant kan du unna dig att gå på en eller flera visningar innan budgivningen startar. Tänk på detta inför visning:

  • Sätt budget före visningen – ha koll på vad du har att röra dig med innan du köper nytt.
  • Försök att inte bli för berörd av ett objekt – det kan göra att du inte kan tänka klart i budgivningen.
  • Titta på omgivningen – om huset ser ut att behöva renoveras kanske föreningens ekonomi kommer behöva dina och andras pengar för att klara av det.
  • Gå på flera visningar – och jämför bostäderna med varandra innan du gör ett beslut.
  • Överväg alltid renoveringsbehovet – det kan ta en massa tid och kosta dig mycket pengar.
  • Låna eventuellt pengar till insatsen.

Sedan är det jätteviktigt att hålla koll på marknadsläget. Eftersom det är köparens marknad kanske du inte får din egen, nuvarande bostad, såld på ett tag. Se till att den är såld innan du köper nytt, så att du vet exakt hur mycket pengar du har att röra dig med. Med året som gått är det även smart att inte ha en för optimistisk syn på hur mycket din nuvarande bostad är värd.