Att spara pengar

4 March, 2014

Start » Nyheter » Att spara pengar

Allt fler väljer att öppna sparkonton för långsiktigt sparande, vilket är någonting att applådera, då det innebär en säkrare ekonomi. Och du som inte har ett sparkonto bör absolut se ut möjligheterna för detta. Lättast blir det om du kontaktar din bank som sedan kan hjälpa dig att ta fram det sparande som är bäst för dig.

Minska småutgifter

Om du sparar pengar kan du vara säkrad mot oväntade utgifter, som exempelvis ett tandläkarbesök eller en parkeringsbot. Men du kan också med ett sparkonto lättare spara till en resa eller kanske ett lägenhetsköp. Om du känner att du inte har möjlighet att varje månad lägga undan pengar för ett sparande, kan du försöka se över vilka utgifter som du kan dra in på. Många är inte medvetna om hur mycket som försvinner på småutgifter. En kaffe köpt från ett café kan kosta 30 kr, och om det är en utgift som du slutar med kommer du att kunna spara nära på 1000 kronor i månaden. Det blir 12000 kronor per år, och är en buffert som kan väldigt givande när den behövs.

Spara till barnen

Att spara till barnen är också någonting som kan vara värt att se över. Det gör att barnen lättare kommer att kunna ta körkort när de fyller 18 år, eller till och med köpa en bostadsrätt. Om du sparar 578 kronor i 18 år får du ihop 150.000 kronor vilket kan läggas på en kontantinsats för bostaden, och 77 kr/månad i 18 år resulterar i 20.000 kr vilket vanligen täcker ett körkort.

Det finns som sagt mycket att vinna på ett sparande, och ju tidigare du börjar desto mer pengar blir det. Men det är också värt att komma ihåg att det aldrig är försent att börja.