Att på tänka kring lån

10 August, 2015

Start » Nyheter » Att på tänka kring lån

I media skriver man mycket om hur sms-lån och snabblån kan vara en skuldfälla under sommaren då denna period är den mest kostsamma under hela året, och det håller vi på Expresskredit fullkomligt med om – därför vill vi dela med oss om hur man bör tänka kring sitt lån när man tar ett lån hos oss.

Att ta ett lån kan ibland vara nödvändigt för att få ekonomin i hushållet att gå runt, så när det tryter i kassan kan ett snabblån eller ett sms-lån vara väldigt lockande att ta. Men med det sagt ska man hålla en sak i minnet: ibland är ett lån inte lösningen. Vi på Expresskredit rekommenderar alltid att du som låntagare har ett förutbestämt mål med vart dina lånade pengar ska gå någonstans och att du aldrig lånar pengar utan detta i åtanke. Tillfällen då lån bör undvikas är exempelvis då du vill finansiera ett spontant nöje som du skulle kunna spara ihop till istället, när du bara vill ha extra fickpengar att spendera planlöst eller när du inte vet hur du ska återbetala det du lånar.

Istället för att låna

På sommaren ökar mängden spontana lån hos oss såväl som hos andra lånegivare och den vanligaste anledningen till detta är för att låntagaren behöver finansiera ett visst nöje. Men det finns en rad olika spännande saker som man kan roa sig med, helt gratis eller till en ytterst liten kostnad. Så innan du skickar in en lånansökan till oss eller någon annan lånegivare vill vi tipsa om vad storstäderna har att erbjuda i sommar – som dessutom är helt gratis:

Stockholm: i huvudstaden erbjuds en hel del spännande gratisfestivaler som är väl värda ett besök och bland annat hålls Stockholm Street Festival, Stockholm Kulturfestival och Ung 08-festivalen.

Göteborg: Lilla London bjuder på Kulturkalaset vilket är en Skandinaviens största kulturfestivaler och där finns all från gratis konserter, teater och dans till utställningar, film och annat spännande. Missa heller inte Jazz på Liseberg då kända jazzmusiker från all världen hörn kommer till nöjesfältet för att liva upp stämningen.

Malmö: i sommar hålls bland annat Malmö Beach Event Ribersborg och i augusti hålls gratisfestivalen och folkfesten Malmöfestivalen. Dessutom bjuder staden på en rad teateruppsättningar och dansföreställningar på flertalet platser.