Årets fattigaste månad

15 January, 2017

Start » Nyheter » Årets fattigaste månad

Januari är här och 2017 inleds med kyliga vindar, isiga gator och ofta en lidande ekonomi efter jul- och nyårshelgens dekadenta leverne. Hur överlever du egentligen årets fattigaste månad? Vi ger dig tipsen här.

Det finns flera sätt att klara av ekonomin på under denna skrala månad. Det bästa vore om du redan gjort upp en budget för december och sedan följt den. Men det är lätt att det dragit iväg eller att oförutsedda kostnader tynger ner plånboken och sparkontot efter julhelgen. Som tur är finns det flera knep för att ljusa upp tillvaron.

Många har som sagt en svidande ekonomisk situation i januari,  det viktigaste är att du ser till att betala av dina räkningar i tid. Men hur gör du det om när är plånboken ekar tom? Bland annat kan du ta ett snabbt lån för att helt enkelt köpa dig tid och betala av nästkommande månad eller under en annan överenskommen period. Mer om detta kan du läsa om här.

Rensa garderoben, pruta på bolånen, sälj av gamla prylar

Det finns dessutom fler knep att ta till, bland annat  att göra en ordentlig rensning av sin garderob. Kanske finns det något att sälja? Kanske har du guldsmycken liggande som du aldrig använder, det kan du sälja och få en liten peng för. Eller kanske en hel del bråte på vinden som ligger och dammar? Fall inte för frestelsen och handla upp pengarna på rean, försök tänka lite framåt och särskilt om kassan redan tryter.

Har du en buffert är det dags att ta av den, det är nämligen meningen att en sådan ska tas till vid sådana här situationer. Du kan även försöka pruta på bolånen får att se om du kan få en bättre deal. Gör upp en noggrann plan och lägg undan pengar när du får inkomst för att undvika liknande belägenheter i framtiden.