Allt färre låntagare hamnar hos Kronofogden

1 October, 2014

Start » Nyheter » Allt färre låntagare hamnar hos Kronofogden

Under år 2012 hade Kronofogdemyndigheten i Sverige närmare 55 000 anmälningar om obetalda snabblån. Men bara året därpå hade anmälningarna minskat till strax under 50 000 stycken, vilket innebär en minskning med hela 8 %. Av denna minskning kan således en väldigt positiv trend väntas inför slutberäkningen av 2014 års totala skuldsamling inom samma typ av lån.

Omkring år 2006, när sms-lån och snabblån precis kom ut på marknaden, öppnades dörren för flertalet oseriösa aktörer att ge sig in i kreditgivarbranschen. Detta gjorde att många, framförallt unga, personer hamnade hos Kronofogden. Detta på grund av företagens otydliga kostnader och prissättning av lån, krångliga återbetalningsplaner och orimliga villkor för skuldsanering. Men genom ett ständigt arbete för transparens som praxis inom verksamhetsområdet har vi lyckats mota bort de oseriösa aktörerna från branschen. Därför kan du känna dig trygg när du ansöker om ett lån hos oss på Expresskredit. Och för att så få frågetecken som möjligt ska uppstå kring ditt lån, kan du på vår site snabbt och enkelt hitta alla våra villkor, priser och information kring återbetalning.

Förändring i branschen

Till skillnad från förr är det mestadels seriösa företag som i dag konkurrerar om låntagarna. Istället för att nästintill bedra kunderna med skyhöga räntor är målet i dagsläget snarare att vara den kreditgivare som erbjuder det förmånligaste lånet med bäst ränta och återbetalningsvillkor. En starkt bidragande faktor till detta är att den lagstadgade regleringen kring både sms- och snabblån har skärpts för att skapa säkrare låneförutsättningar för kredittagaren. Den regleringen fanns inte förr. Exempelvis är det numera lagstadgat att alla som ansöker om denna typ av lån legitimerar sig ordentligt innan ett lån beviljas. Vi på Expresskredit har tidigare skrivit om hur just vi gör för att säkerställa att du är du, vilket du kan läsa om här.